Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adı, İstanbul Adalet Sarayı’na verildi.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 31 Mart’ta hain bir saldırıyla şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın adı, İstanbul Adalet Sarayı’na verildi. Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz 31 Mart’ta iki terörist tarafından rehin alınmış, savcı Kiraz şehit edilmişti.
Savcının şehit edilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, adliyenin adının Mehmet Selim Kiraz olarak değiştirileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine adliyenin üzerindeki “İstanbul Adalet Sarayı” yazısının altına “Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi” yazısı eklendi.
Öğle saatlerinde yazıyı asmak için getirilen vincin çevresinde güvenlik önlemi alındı. Akşam saatlerine kadar süren çalışmanın ardından savcının adı adliyeye eklendi. Adliye çevresindeki vatandaşlar da çalışmayı takip etti.
Adliye binası üzerinde bulunan diğer yazılara da şehit savcının adının ekleneceği öğrenildi. Daha önce Avrupa’nın en büyük adliyesi yazan tabela geçtiğimiz günlerde kaldırılarak yerine ‘İstanbul Adalet Sarayı Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Yerleşkesi’ yazılı tabela asılmıştı.