Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyurt Mahallesinde 170 dönümlük alan üzerine inşa ettiği ve görkemli törenlerle açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kent Parkı’ndaki Manisalı Şairler ve Yazarlar Sokağı büyük ilgi gördü.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa’ya kazandırdığı Rüya Proje Atatürk Kent Parkı, açılışı törenleriyle birlikte Manisalıların hizmetine sunuldu. Peyzaj alanları, oyun grupları, ışıklı su gösterileri, dinlenme alanları, çiçek gösteri alanları, yürüyüş parkurları, çok amaçlı etkinlik alanı, anfi tiyatro alanı ve spor etkinlik alanları ile büyük beğeni kazanan Atatürk Kent Parkı, Manisalı Şairler ve Yazarlar Sokağı ile kültür ve sanatseverleri kendisine hayran bıraktı.
MANİSALI 38 ŞAİR VE YAZARDAN OLUŞUYOR
Manisalıların kültür-sanat noktasında gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, her türlü etkinliğe destek veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Atatürk Kent Parkı’ndaki Manisalı Şairler ve Yazarlar Sokağı ile Manisalıların takdirini topladı. Manisalı 38 şair ve yazarın isimleri ile kısa özgeçmişlerinin ve eserlerinden oluşan kitap heykellerinin bulunduğu sokak, şair ve yazarların hayatlarını merak edenler için önemli bir referans kaynağı olacak. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın ilgisini çeken Manisalı Şairler ve Yazarlar Sokağı, Atatürk Kent Parkı’nın gözde yerlerinden birisi oldu. Manisalı Şairler ve Yazarlar Sokağı, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir kültür-sanat şehri olan Manisa’ya yeni bir soluk getirmiş oldu.