Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti 1. Ligi’nde mücadele eden Ceylanpınar Bedensel Engelliler Basketbol Kulübü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Spor Kulübü ile oynadığı maça Özgecan’ın öldürülmesini protesto etmek için siyah forma ile çıktı.
Bir süre önce vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren tekerlekli sandalye basketbol takımı, rakibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karşısında siyah forma giyerek mücadele etti. Özgecan’ın ölümünün kendilerini derinden sarstığını ifade eden Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Taş, “Ben ve takım arkadaşlarım almış olduğumuz karar gerekçesiyle Özgecan’ın ölümünü protesto etmek amacıyla maça siyah forma ilçe çıktık. İnşallah bir daha Özgecan’lar ölmez bizler de sahaya siyah formalar ile çıkmayız” dedi.
Ceylanpınar Bedensel Engelliler Basketbol Spor Kulübü, kendi evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni 88-57 mağlup etti. Maçın ardından açıklama yapan Gaziantep Bedensel Engelliler Basketbol Takımı Antrenörü Muharrem Karakafa, maçın centilmence oynandığını ifade ederek, rakip takımı kutladı.