AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gündoğdu Meydanı’ndan kalkan faytonları kadınlar için kiralayarak gün boyu ücretsiz fayton sefası yaşattı.
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farklı bir etkinliğe imza attı. Gündoğdu Meydanı’ndan kalkan faytonları kiralayan AK Parti Konak İlçe Teşkilatı, gün boyu kadınlara ücretsiz fayton sefası yaşattı. İlk turu da AK Parti Konak Kadın Kolları Başkanı Nilay Köksal ve basın mensupları attı. Etkinliğe katılan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım hem kadınlar gününe dikkat çekmek hem de Konak’ın simgesi olan faytonları ön plana çıkarmak için böyle bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. Yıldırım, “Kadınlarımıza bugün için fayton sefası armağan etmek istedik. Bütün gün Kordon’daki faytonlar, ücretsiz olarak isteyen kadınlarımızı aileleriyle beraber İzmir turuna çıkarttı. Bu kadınlarımıza küçük bir hediyemizdir. Onlar her şeyin en iyilerine layıktırlar" dedi.
“BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE ŞİDDET YOK”
Gündemden düşmeyen kadına şiddet olaylarından da bahseden Yıldırım, başta Özgecan olmak üzere hayatlarını kaybeden kadınlara Allah’tan rahmet diledi. Yıldırım, "Bizim kültürümüzde kadına şiddet diye bir olay yoktur. Bu tür kadına şiddet olayları içimizi yakıyor. Artık bir yerde son bulması gerekiyor. Burada da en önemli görev biz erkeklere düşüyor. Kadınlarımıza saygılı olmak zorundayız. Kadınlarımızın her daim yanlarında ve destekçisi olmak durumundayız. Onlara alan açmalıyız. Çünkü bizim kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü var. Diyor ki; ‘Siyaseti kadınsız düşünmek hayatı yarım algılamaktır.’ Aynı şekilde bilge adam Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da her konuşmasını dinlediğinizde kadınlara ne kadar önem verdiğini görebilirsiniz. Biz de AK kadrolar olarak bu yoldan ilerliyoruz" diye konuştu.
“KADINLAR SİYASETTE DAHA ÇOK YER ALMALI”
Konak teşkilatı olarak da kadınların siyasette yer almalarını çok önemsediklerini belirten Yıldırım şöyle devam etti: "Her geçen gün teşkilatlarda görev alan kadın sayımız artıyor. Ben göreve geldiğim günden beri de teşvik ediyorum. Her yapılanmamızda geniş yer vermek istiyoruz. Teşkilat başkanıma verdiğim ilk talimat ‘mahalle başkanlarının çoğunluğunu kadınlardan oluşturun’ oldu. Mahalle teşkilatlarında kadınlarımıza ağırlık verin.” AK Parti Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilay Köksal da tüm kadınların gününü kutladı. Köksal, tüm kadınları AK Parti’de siyaset yapmaya davet etti.
“BARIŞI BESLEYECEĞİZ”
Aynı zamanda AK Parti Balçova eski İlçe Başkanı olan Yıldırım, önceki gün ilçe binasına yapılan saldırıyı da kınadı. Yıldırım, "Balçova ilçe başkanımız da bir kadın. Tüm teşkilata geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin artık tamamen toplumumuzdan silinmesi gerektiğine inanıyorum. Birbirimize sabredip tahammül edeceğiz. Hoşgörülü davranacağız. AK Parti teşkilatları hiçbir zaman şiddetin tarafında olmayacak. Bizler her daim huzurun ve barışı besleyeceğiz" dedi.