Yasin KIRAS/SİVAS, () - SİVAS Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından '10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü' nedeniyle basın mensuplarına yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda, 'Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planına Yönelik İletişim Stratejileri' ve 'İntiharın Önlenmesinde Medyanın Önemi' konuları anlatıldı.
Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, kentte görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarına uyuşturucu ve intihar haberleriyle ilgili bilgiler verildi. Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, burada yaptığı konuşmada, intiharı önlemede medyanın önemli bir rolü olduğunu belirterek, "Ciddi bir halk sağlığı problemi olarak karşımızda duran intiharın önlenmesi ve kontrolü kolay bir iş değildir. Araştırmalar intiharın çoğunlukla çocukların iyi koşullarda yetişmemesinden, ruhsal hastalıkların etkili tedavi edilmemesinden, risk faktörlerinin kontrolünün iyi yapılamaması gibi etkilerle ortaya çıkmıştır. Bunun yanında intihar vakalarının medyada ele alınma biçiminin, benzer örneklerinin önünün açılması konusunda etkili olduğu ortaya konulmuştur" dedi.
Uzm. Dr. Sağlam'ın konuşmasından sonra psikolog Sermin Doğan 'İntiharın önlenmesiyle ilgili medyanın etkisi', Psikolog Seval İpek ise 'Uyuşturucu ile mücadelede basın' konulu sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI