Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Play-off yarı final serisinde dün akşam aldığı galibiyetle Fenerbahçe Ülker’e karşı seride 2-1 önde bulunan Pınar Karşıyaka, yarın oynanacak maçta da galip gelmesi halinde 28 yıl aradan sonra adını finale yazdıracak.
TBL’de başantrenör Ufuk Sarıca idaresinde son 3 yıldır yarı finale yükselen Pınar Karşıyaka, bu kez final için rakibi Fenerbahçe Ülker’in bir adım önünde yer alıyor. Dün akşam rakibine karşı aldığı kritik galibiyetle seride 2-1 öne geçen Kaf-Kaf, yarın saat 18.00’de yine İzmir’de oynanacak olan 4. maçtan da galibiyetle ayrılması durumunda 28 yıl aranın ardından tekrar finalde mücadele edecek.
FİNALDE ANADOLU EFES’E YENİLMİŞTİ
Fenerbahçe Ülker’i yenmesi halinde finalde Anadolu Efes’in rakibi olacak olan yeşil-kırmızı İzmir ekibi, 1983-1984 sezonunda finalde karşılaştığı Anadolu Efes’e yenilerek şampiyonluğu kaçırmıştı. 1986-1987 sezonunda finalde Galatasaray’la karşılaşan Pınar Karşıyaka, rakibini 2-1 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.
FENERBAHÇE YENERSE SERİ UZUYOR
Serinin 4. maçını Fenerbahçe Ülker’in kazanması halinde ise seride durum 2-2 olacak ve finale yükselecek ekip, 9 Haziran Salı günü İstanbul’da oynanacak 5. maçta belirlenecek.