İsrail’de Türk bayrağına yapılan çirkin saldırı, Adana’da AK Gençlik tarafından "Bayrak Yürüyüşü" ile protesto edildi.
Kudüs’teki Türk Başkonsolosluğu önünde gerçekleşen çirkin saldırıyı protesto amacıyla Ziyapaşa Caddesi’nde toplanan AK Partili gençlere, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İl Başkanı Fikret Yeni ve bazı milletvekili adayları da eşlik etti.
Açtıkları dev Türk bayrağını başlarının üzerinde taşıyarak yürüyüşe geçen AK Partili gençlere, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Atatürk Caddesi’ni takip ederek, Atatürk Parkı’na ulaşan gençler, burada İstiklal Marşı’nı okudu.
Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, burada yaptığı açıklamada, Azerbaycan’nın önemli devlet adamlarından Mehmet Emin Resulzade’nin "Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez" sözünü hatırlatarak, "Çok şükür bir kere yükselen Türk bayrağının her zaman yüksekte olacağının mesajını AK Partili gençler bugün buradan dünyaya vermiştir" dedi.
İsrail’de dün çok acı, hazin ve çirkin bir olay yaşandığını belirten Ünüvar, "Bazı kendini bilmezler, Türk bayrağını yakma girişiminde bulunmuştur. Bizler ecdadımızın kanıyla, canıyla kurup bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi olan bu bayrağı başımızın üzerinde taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz. Türk bayrağına hakaret edenler bilsinler ki AK Gençlik olduğu sürece Türk bayrağı hep yüksekte kalacaktır" diye konuştu.
Ünüvar, konuşmasının ardından, yürüyüşe katılan gençlere gül dağıtıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.