Ankara’da yapılan Konfederasyonlar Topluluğu Olağan Genel Kurulu’nda oyların tamamını alan Nezaket Emine Atasoy yeniden genel başkanlığa seçildi.
Konfederasyonlar Topluluğu Olağan Genel Kurulu’nda kullanılan oyların tamamını alarak yeniden Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanlığı’na seçilen Nezaket Emine Atasoy, yaptığı teşekkür konuşmasında kurula katılan ve kendisine oy veren herkese teşekkür etti. Konfederasyonlar Topluluğu’nun önümüzdeki günlerde yapacağı organizasyonlardan ve faaliyetlerden bahseden Atasoy, "Önümüzdeki günlerde çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyonlar yaparak insanlığa ve barışa katkı sağlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk halkını 2023 yıllarına biz taşıyacağız. Konfederasyonlar Topluluğu dış politikada daha etkin bir rol oynayacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Filistin Devleti’nin vermiş olduğu onurlu ve şerefli bağımsızlık mücadelesini uluslararası toplumla birlikte hareket ederek desteklemeye devam edecektir. Konfederasyonlar Topluluğu yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğu organizasyonları ve faaliyetleri Türk hükümetinin fikir ve görüşlerini alarak yapacaktır" dedi.
Atasoy’un konuşması uzun süre ayakta alkışlandı. Konfederasyonlar Topluluğu’na üye kuruluşlar şöyle:
“Türk Sanayici İş Kadınları ve İş adamları Konfederasyonu, Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu, Türkiye Engelliler Konfederasyonu, Kırım Tatar Dernekleri Konfederasyonu, Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu, Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu, Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu, Giresunlular Konfederasyonu, Karadenizliler Konfederasyonu, Anadolu Gençlik Konfederasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Türkiye Kalkınma Projeleri Konfederasyonu, Demokratik Eğitim Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu.”