Faik KAPTAN/İSTANBUL,() TAV Havalimanları, Atatürk Havalimanı'nda yapılacak ek terminalinin inşaat bölgesinde olan ve yeni yeri hazır olmadığı gerekçesiyle çıkmak istemeyen PTT Kargo sorunun çözdü. PTT Kargo'nun taşınmasının ardından başlayan yıkım işlemlerinin hızla devam ettiği belirtildi.

TAV Havalimanları’nın, ek terminal inşaatına başlamak için hazırlıklarını sürdürdüğü sırada o bölgede faaliyet gösteren tüm firmalar yerlerini boşalttı. Ancak PTT Korgo yer gösterilmediği için yeni binanın ihalesini yaptıramadıkları gerekçesiyle bulunduğu yeri boşaltmadı. PTT Kargo A Kapısı'nın yanında bulunan binayı kullanmaya devam ettiği için yıkımı da gerçekleşmemişti. PTT Kargo'ya yeni bir yer tahsis edilmesiyle ek terminal binası inşaatının başlamasına engel olan kriz de aşılmış oldu.
Atatürk Havalimanı'nın işletme hakkını 2021 yılına kadar elinde bulunduran TAV ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında geçtiğimiz yıl sonunda dış hatlar terminalinin büyütülmesi ve ek körük yapılması için bir sözleşme imzalandı. Şu anda 26 olan uçak köprü sayısı böylece 34’e çıkacak, daha çok büyük tip uçakların park edebileceği çift taraflı körükler terminale eklenmiş olacak.
(FOTOĞRAF)