ÇORUM (AA) - Kent merkezinde, camlarını kırarak girdikleri iki iş yerinden 35 bin lira değerinde sigara çaldıkları iddiasıyla yakalanan iki şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Çepni Mahallesi'ndeki bir market sahibi, sabah saatlerinde geldiği iş yerinin camlarının kırıldığını bildirmesi üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. Söz konusu iş yerinde inceleme yapan ekipler, marketin camının kırılarak içeride bulunan sigaraların çalındığını belirledi.

Çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, gece saatlerinde bir ticari taksiyle iş yerinin bulunduğu bölgeye gelen şüphelilerin kar maskesi kullanarak hırsızlık yaptıklarını tespit etti. Kentin giriş ve çıkış noktalarında konuşlanan ekipler, söz konusu aracın Sungurlu ilçesinde görüldüğü yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince ilçede durdurulan araçtaki şüpheliler İlhan K. (27) ile Turgut Kürter (25) gözaltına alındı. 

Araçta ve şüphelilerin yapılan üst aramalarında ise 50 paket sigara ile 475 lira ele geçirildi.

İşlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin, 12 Ocak'ta Akkent Mahallesi'ndeki bir iş yerine girerek sigara hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. Her iki iş yerinden de yaklaşık olarak 35 bin lira değerinde sigara çaldıkları belirlenen şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler, Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından "hısızlık" suçundan sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.