Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımı Yeşilyurtspor’da Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu yeni sezon öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Takımın hedefleri ve transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Sucu, futbolcularla ön görüşmeleri yaptıklarını belirtti.
Aceleci davranmadan almak isteklerini transfer etmeye başladıklarını belirten Sucu, “BAL’ ın statüsü belli değil, transfere hız vermek için biraz da onu bekliyoruz” dedi.
Transferde hareketli saatler yaşadıklarını kaydeden Sucu, “İç transferde bütçemize ve Yeşilyurt’un yapısına uygun oyuncularla devam edeceğiz. Yollarımızı ayıracağımız isimler de olacak onları da kamuoyuyla paylaşacağız. Biz bir proje takımıyız. Öyle çok büyük bütçelerimiz yok. Temelinde amatör bünyesi ve mütevazi bütçesi olan ama profesyonelce adımlar atmaya çalışan bir takımız. Mustafa Hocamız, Kulübün tüm kategorilerinde antrenman biliminin en doğru şekilde işlemesi için İnönü Üniversitesi’nden Faruk Akçınar hocamız ile çalışmak istediğini söyledi. Biz de hocamızla anlaştık. Faruk Hocamız bilgisiyle, kamp ve antrenman programlamalarıyla önemli bir değer. Orhan hocamızı da bünyemizde tuttuk. Kısacası, yapılanma konusunda büyük düşüncelerimiz var. Mesela 2 yıl sonra kendi alt yapımızdan çıkardığımız bir oyuncuyu profesyonel kulüplere satmak gibi. Bunun için önce ekibimizi tamamladık, şimdi tesisimizi yapıyoruz. İstikrarlı bir şekilde de az bütçeyle de olsa A takımımızı belli bir hedef doğru yürüteceğiz. Direk şampiyonluk gibi bir hedefimiz yok. Üst sırları kovalayan, gidebildiği yere kadar giden bir takım kuruyoruz. Ama bundan daha büyük bir hayalimiz var. Kendi tesisi, sahası olan hatta belediyenin değil, kendi sabit gelirleri olan bir kulüp olma gibi” dedi.
SATRANÇ VE VOLEYBOL’DA BÜYÜK BAŞARI
Kulüpte yapılan diğer faaliyetleri de değerlendiren Sucu, “Yakınca bölgesindeki tesisimizi modernize ediyoruz. Burada, soyunma odaları, duş yerleri, yemekhane ve dinlenme odaları, kamp yapılabilecek 28 kişinin yatacağı yatma yerleri olacak” dedi.
Tesisleri 1 Ağustos’a yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Sucu, “Alt yapıda sistemi oturttuk. U17’de şampiyon olduk. U19’ da şampiyonluğu averajla kaybettik. Futbol, basketbol ve voleybol için yaz spor okulu açtık. Burada amacımız para kazanmak değil, tamamen gençleri sporla buluşturmak. Voleybolda Malatya şampiyonu olduk. Satrançta Konya’ya gidiyoruz, ilk 6’ya kalırsak 1.lige yükseleceğiz. 8 branşta hizmet veriyoruz. Malatya amatöründe ilk defa kendi tesisi olan ve tüm sporcularına bu hizmeti veren bir takım olarak standartları yükselteceğiz. İnşallah diğer kulüplerimiz de bu konuda bizi geçerler” diye konuştu.