Edirne’de yaşanan nehir taşkınlarının ardından tarım arazilerine dolan taşkın sularının çekilmesiyle tarlalarda mahsur kalan balıklar yakalanıp tekrar Meriç Nehri’ne bırakılıyor.
Edirne’de geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde meydana gelen son 31 yılın en yüksek debili nehir taşkınının ardından tarım arazilerine dolan suların düşmesi ve nehirlerin yataklarına çekilmesiyle çeltik tarlaları içerisinde kalan balıklar gönüllüler tarafından toplanıp tekrar Meriç Nehri’ne bırakılıyor.
Edirne’nin Yıldırım Mahallesi mevkinde bulunan Meriç Nehri kenarında yer alan kum ocağında yönetici olarak çalışan Ahmet Yılmaz, tesislerine yakın bölgelerdeki çeltik tarlalarında kalan yüzlerce balığı yakalayıp tekrar Meriç Nehri’ne ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.
"HER GÜN BİN BALIĞI NEHRE BIRAKIYORUZ"
Taşkın suyunun çekilmesinin ardından çeltik tarlalarında balık tutmaya başladıklarını ve tutulan balıkları da Meriç Nehri’ne bıraktıklarını dile getiren Meriç Kum Ocağı Yöneticisi Ahmet Yılmaz, "Bize yakın bölgedeki çeltik tarlalarında, suların çekilmesiyle kalan çok miktarda balık var. İki arkadaşımızı görevlendirdik. Her gün tutabildikleri yüzlerce balığı tekrar nehre kavuşturuyoruz. 5-6 bin adet balığı nehre biz bıraktık. Her gün bin tane, bin 500 tane ne yakalanırsa tutturup tekrar nehre bırakıyoruz. Su taşkınıyla birlikte nehrin debisinin çeltik tarlalarına yükselmesiyle balıklar geldi, sular tekrar düştüğünde ise balıkların hepsi çeltik tarlalarında mahsur kaldı. Tekrar nehre gidemedi. Yetkililer bir kaç arkadaş görevlendirip bu tarlalardaki balıkları yakalayıp nehre atabilirler. Yüzlerce balık var. Yumurtlama zamanı şu an tarlalarda hepsi ziyan olup gidecek" ifadelerini kullandı.