Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Sınıfı öğrenci ve velileri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Belediyesi ve Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bahar şenliğinde bir araya geldi.
Gönüllerince eğlenen özel çocukların gösterileri, protokol üyeleri ve davetliler tarafından sık sık alkış aldı. Burada konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, özel eğitim sınıflarının sayısının artacağını bildirdi.
Elbistan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce ve çok sayıda, protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.
Bahar şenliğinin açış konuşmasını yapan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Hakan Bozdoğan özel eğitime muhtaç çocuklar için her türlü çalışmayı yapmaya gayret ettiklerini bildirdi. Bozdoğan, “Bu şenliği planlamamızın sebebi bir farkındalık oluşturmaktır. Özel eğitim sınıfı öğrencilerine yalnız olmadıklarını hatırlatmak, farklı okullardaki arkadaşlarıyla tanışmalarını sağlamak, toplumda aktif olarak yer almalarını sağlamaktır. Yine velilerimize, Elbistan’da kendi çocuklarının dışında başka çocuklarında olduğunu görmeleri, çocuklarının gösterilerini izlemeleri, çocuklarına olan güven duygularını arttırmalarını sağlamaktır” ifadesini kullandı. Bozdoğan, “Halen bölgemizde 6 okulumuzda 8 sınıfta 65 öğrencimiz özel eğitim sınıflarında eğitim görmektedir” bilgisini verdi.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şubesi Müdürü M. Fatih Akşam ise büyükşehir olarak yapılan çalışmalara atıfta bulundu.
Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “İlçemizde özel eğitimin önemini biliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı en üst düzeyde yapmaktayız. İlçemizde 6 farklı okulda bulunan 8 özel eğitim sınıfımızın sayısını önümüzdeki yıl yüzde 100 artışla 16’ya çıkarılacak. Şuan 4 okulumuzda özel eğitim gereksinimli öğrenciler için destek eğitim odası açıldı. Ay zamanda farklı çalışmalarımızı da devam ettirmekteyiz. Amacımız ilçemize bağımsız özel eğitim okulları kazandırabilmektir” şeklinde konuştu.
Programın ilerleyen bölümlerinde özel sınıf öğrencilerin gösterileri sahnelendi ve öğrencilerin yaptıkları eserlerin sergisi açıldı.