AK Parti Adana İl Başkanı Av. Fikret Yeni, Türkiye’nin geriye dönemeyeceğini belirterek, "İnsanların 2002 öncesi Türkiye’yi yaşamaya başladığı anda sosyal patlama olur" dedi.
TV A’da yayınlanan ve sunuculuğunu Gazeteci Nedim Soylu’nun yaptığı "4. Kuvvet" programına konuk olan Yeni, “Adana’ya AK Parti yatırım yapmıyor denirse bu bir vebaldir. Bizden nüfusu daha fazla olan illerimize yapılan miktarından daha fazla yatırım almış bir Adana’mız var” dedi.
Adana’ya 13 yılda 19,5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını belirten Yeni, sağlık kampüsü inşaatının devam ettiği güzergahtaki Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yolların durumunu eleştirerek yerel yönetimlerin yapmadığı hizmetler nedeni ile hükümetin yaptığı yatırımların vatandaşlar tarafından görülmediğini dile getirdi. Yeni, “Bu görüntüler insanların sosyal barışını bozar, bu görüntüler insanların gündelik psikolojisini bozar. Adana’nın merkezindeki bir yeri yapamıyorsan 190-200 kilometre uzaklıktaki Tufanbeyli’nin yollarını nasıl yapacaksın? Suyunu nasıl vereceksin? Kanunla kendilerine verilen hizmetleri nasıl yerine getireceksin?” diye sordu.
“BÜYÜKŞEHİR YANLIŞ YAPIYOR”
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şuanda bir yanlış içerisinde olduğunu dile getiren Yeni şunları söyledi:
“Kendilerinden olan belediyelere talep olduğunda ihtiyaçtan da fazla gönderiyorlar ama kendilerinden olmayan belediye ise hele hele de bu AK Parti’li bir belediye ise vatandaşın o belediyeye tepki koyması için onlara bir hizmet vermiyor. Faaliyet raporunda gördüm. Elbette Karaisalı ilçemize de gönderilecek ama Karaisalı ilçemize fazla fazla asfalt gönderilirken Yüreğir Belediyesi’ne bir kamyon dahi verilmemiş. Yüreğir’in böyle bir asfalta ihtiyacı yok mu? Yüreğir’in yolları yok mu? Yüreğir’in yolu Karaisalı’nın yolundan daha fazla. Yüreğir’deki nüfus Karaisalı’nın çok daha üzerinde bir nüfus. Yüreğir merkez ilçemiz ama bilinçli olarak sanki verilmiyor. Belediye başkanı olmak büyük sorumluluk ister. Allah muhafaza büyük vebal altında kalmaya yol açabilir. Ama bunun karşılığında hizmeti layık olduğu şekilde yerine getirsen Allah indinde büyük sevabı vardır.”
"ESKİ TÜRKİYE’YE GERİ DÖNEMEYİZ"
İnsanların 2002 öncesi Türkiye’ye geri döndüğünde yaşayamayacaklarını ifade eden Yeni, “Eski Türkiye’ye geri dönersek insanlar yaşayamazlar. İnsanlar eski Türkiye’yi yaşamaya başladığı anda sosyal patlama olur. Eski Türkiye’de yaşananlar zaten alışık olunanlardı. İnsanlar buna alışıktı. Şimdi siz bırakın kendinizi 20 yaşında bir delikanlıyı 2 gün internetten, elektrikten uzak bir ortamda tutun samimi söylüyorum çok ciddi reaksiyon gösterir. Veya vatandaşlarımız bir defa hastanede sıra beklesin ben inanıyorum ki o hastaneyi birbirine katar. Ama önceden eski Türkiye’de gecenin saat üçünde gidiyorlardı sıra almaya. O kadar zor şartlar altında sağlık hizmetleri alıyorlardı ki gerçekten bunu büyük bir tepki olarak ortaya koymuyorlardı. Şimdi 10 dakika beklesin ortalığı ayağa kaldırır. Çünkü vatandaşımız kaliteli hizmete alıştı. İnsan alıştığı şeyi yaşayamaz ise onun yoksunluğu vücudunda bir reaksiyona sebep olur” dedi.