Bursa İnşaat Fuarı’nı 32 ülkeden 52 bin 998 kişi ziyaret etti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası iş birliğiyle 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bursa İnşaat Fuarı, rekor ziyaretçi sayısı ile tamamlandı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın gelecek hedeflerinde fuarcılığın büyük önem taşıdığını ifade etti. BTSO olarak kente vizyon katan projelerin yanı sıra Bursa’yı fuarcılıkta da önemli bir merkez haline getirmek istediklerini belirten Burkay, bu kapsamda ulusal ve uluslararası nitelikte 12 fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı.
İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ile işbirliği içerisinde ilk olarak ‘Bursa İnşaat Fuarı’nı düzenlediklerini ifade ederek, “Fuarda bu yıl ilk kez ‘Konut Projeleri Özel Bölümü’nü sergiledik. Bu özel bölümde firmalarımız ürünlerini en güzel şekilde sunma fırsatı yakaladı. Kuveyt, Katar, BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan dünyaca ünlü projelere hayat veren gayrimenkul yatırımcılarını kentimizde ağırladık. Suudi Arabistan Prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud’un yanı sıra Körfez ülkelerinden büyükelçilerin de iştirakiyle üst seviyede gerçekleştirilen bu ziyaretlerde, yatırımcılarla Bursa’daki sektör temsilcilerimizi buluşturduk. Sektör temsilcilerimiz, dünyaca ünlü yatırımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirme fırsatı buldu” dedi. Başkan Burkay, mayıs ayında da ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ çerçevesinde ‘EvStil Fuarı’nı gerçekleştireceklerini ifade etti. İbrahim Burkay, “Bursa, prestijli konut projelerinin yanı sıra ev modasının bütün unsurlarının da belirlendiği bir merkez olacak. Uluslararası yatırımcılarla üyelerimizi buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
GAYRİMENKULE ÖZEL FUAR GELİYOR
TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Geçtiğimiz yıl 170 firmanın iştirakiyle gerçekleştirdiğimiz fuarımızı 15 ülkeden 38 bin 756 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl ise daha büyüttüğümüz fuarımızı 270 firma, 675 markanın iştirakiyla 4 ayrı salon ve fuaye alanından oluşan 25 bin metrekarelik alanda düzenledik. Katılan firma sayısı bakımından geçen yıla nazaran yüzde 60 büyüyen fuarımız, bu yıl hedefi aşarak 32 ülkeden 52 bin 998 kişi tarafından ziyaret edildi” diye konuştu. B
“6 MİLYAR DOLARLIK ÜRÜN SERGİLENDİ”
İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, fuarda gayrimenkul bölümünün sektör için büyük bir ihtiyacı karşıladığını dile getirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın öncülüğünde güzel bir fuar organizasyonu gerçekleştirdiklerini anlatan Mescioğlu, fuarın gayrimenkul bölümünde yaklaşık 6 milyar dolara yakın yapının sergilendiğini vurguladı. Mescioğlu, “Mücevher fuarları dâhil, hiçbir fuarda bu kadar değerli salon olmadı. Fuara, yerli ve yabancı yatırımcıların büyük bir alakası vardı. Sektörümüz adına artık daha da umutluyuz. Bu fuarlarda artık ziyaretçi değil, katılımcı olacağız. Fuarın düzenlenmesinde önemli katkılar sunan BTSO’ya sonsuz teşekkürler sunuyorum” ifadelerini kullandı.