Mersin’in Tarsus ilçe belediyesi tarafından arsası bağışlanan ve hayırseverler tarafından yapılacak olan Gazipaşa Mahallesi Taziye Evi’nin temeli törenle atıldı.
Belediye Başkanı Şevket Can, taziye evleri ile insanların bir araya geleceklerini, acılarını paylaşacaklarını, temiz ve hijyenik bir ortamda taziyelerini kabul edeceklerini söyledi. Can, “Kentimizde çok sayıda taziye evi projesini hayata geçireceğiz, bu projenin ilkini Gazipaşa Mahallesi’nde yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bizlerin hangi dinden, hangi ırktan, hangi milletten, hangi memleketten olduğu önemli değil, belediye olarak hemşehrilerimizin Tarsus’ta yaşaması bizler için yeterlidir. İkametgahı Tarsus’ta olan bütün hemşehrilerimiz olarak aynı suyu içiyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, dost olalım, kardeş olalım Allah’ın izni ile bizlerde belediye olarak ayrım yapmadan, ayırmadan hangi mahallemize, hangi köyümüze ne hizmet gerekiyorsa Cenab-ı Allah’ta bizlere yapmayı nasip etsin diyorum” dedi.
Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise, “İnşallah bu bir başlangıç olur ve bunların sayısı artar, ilçemizin her yanına yayılır. İlçemiz çok güzel bir yer, Türkiye’mizin göz bebeği. Tarsus Türkiye’nin dört bir yanından göç alan, farklı kültürlerden insanları bağrında barındıran, onlara iş, aş sunan bir ilçemiz. İlçemizde bu birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek etrafımıza örnek olmak zorundayız” diye konuştu.
Tarsus Müftülüğü vaizlerinden Mikail Tayşanlı’nın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından Tarsus Belediyesi Gazipaşa Mahallesi Taziye Evi’nin temeli törenle atıldı.