BURSA’da PTT ATM’lerinde 285 liranın kayıp olduğu iddiasıyla daha önce çeşitli eylemler yapan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri, parayı bulamayan PTT yetkililerini protesto etmek için fotokopilerini çektirdikleri 100 ve 200 liraları mangalda yaktı.
Merkez Osmangazi ilçesi Heykel PTT ATM'lerinde geçtiğimiz Haziran ayında yapılan kontrollerde 9 ATM'de bulunan toplam 285 bin TL'nin kaybolduğu belirlendi. Yöneticileri ilgisizlikle suçlayan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri olayı yargıya taşırken, konunun gündemde olması için bir dizi eylem yaptılar. ATM'lerden kaybolduğunu öne sürdükleri  paraları mercek ve definecilerin kullandıkları dedektörler ile arayan grup, hoca kıyafeti giyip ATM'lerin önünde paranın bulunması için yazılan muskaları ATM'ye astılar. Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri yaptıkları eyleme bugün bir yenisini eklediler. Heykel PTT önünde basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, paranın bulunması için çok uğraştıklarını fakat sonuç alamadıklarını söyledi. Buharlaştığını öne sürdüğü paranın bulunması için ilgili birimlerin duyarsız kaldığını sorumlular hakkında işlem yapılmadığını açıklayan Avcı, “Kariyer, liyakat ve hakkaniyetin gözetilmediği her kurumun yaşayacağı sonuç budur. ATM ’lerden çalınan 285 bin lirayla ilgili aradan 173 gün geçmesine karşın halen bir sorumlu bulunmadı. Şimdi soruyorum ATM sorumlusu memura, 'ATM’ye koymadığın parayı cebine mi koydun?' Bu kadar basit bir olayı şimdiye kadar niçin çözemediniz? Ucu kimlere uzanıyor? Memur konuşur diye mi korkuyorsunuz?" dedi.
Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı ile arkadaşları daha sonra yanlarında getirdikleri fotokopi çektirdikleri 100 ve 200 TL'leri mangalda yakarak tepkilerini gösterdiler.

FOTOĞRAFLI