Ege Bölgesi, bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine giriyor. Yüksek kesimlerle beklenen kar yağışıyla birlikte sıcaklıkların 8 ila 10 derecede azalması bekleniyor.
Ege Bölgesi’nde akşam saatlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, bu gece ve yarın bölge genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 40-60 km/saat, bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerinde 60-90 km/saat hızıyla fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yağışlı hava rüzgar nedeniyle hissedilir derece azalara mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altında seyredeceği ifade ediliyor.
DON VE TAŞKIN UYARISI
Sıcaklık azalması sonucu Cuma gecesi ve Cumartesi günü sabah saatlerinde Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde zirai don olayları bekleniyor. Beklenen fırtına, sıcaklık azalması, yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı nedeniyle Aydın’da Menderes Havzası’nda taşkın, çatı uçması, direk devrilmesi, buzlanma ve zirai don olaylarına karşı vatandaşların ve yetkilileri dikkatli ve de tedbirli olması gerekiyor.