Ereğli Artvin Yusufeliler Derneği tarafından tanışma ve kaynaşma şenliği düzenlendi.
Atatürk Kültür Parkındaki şenliğe, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Kaymakam Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyükorun, Ereğli protokolü, STK temsilcileri ve Artvin Yusufelililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte konuşan Artvin Yusufeliler Derneği Başkanı Engin Ertekin, şenliğe katılan ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, kültürlerin birlik, beraberlik, dayanışma ve sevgi ortamında birleştirici bir rol üstlendiğini ve bunun en güzel örneğinin bu şenlikte yaşandığını ifade etti. Ereğli’de birçok kültürün iç içe geçtiğini ve Ereğli kültürü ile özdeşleşerek bir mozaik oluşturduğunu kaydeden Özgüven, şenliğin hayırlı olmasını diledi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, kültürlerini tanımak ve birlik beraberliklerine vesile olması için düzenledikleri şenliğin hayırlı olmasını diledi. Ereğli’yi ikinci vatan olarak kabul ettiklerini söyleyen Etyemez, “Kimliğimiz Ereğli ile bağdaştı. Ereğli’nin tanıtımı noktasında bizde üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmekten onur ve mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı ve halk oyunları gösterileri ve konserle eğlenen vatandaşlar cağ kebabı ile güzel biz ziyafet çekme mutluluğunu birlikte yaşadı.