Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde aniden bastıran yoğun kar yağışı şehir bağlantı yollarında trafiğin aksamasına neden olurken, polis TIR’ların ve zincirsiz araçların karayollarına girişine izin vermedi.
Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı adeta hayatı felç ederken, bir çok olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Kar yağışının ardından gece 22.00 civarında Afyonkarahisar-Ankara Karayolu İscehisar ilçesi itibari ile gidiş istikameti, Afyonkarahisar-Denizli Karayolu Dinar ilçesinden itibaren, Afyonkarahisar-Antalya Karayolunun ise Damlalı Boğazı’nda ulaşım yoğun kar yağışı ve kayan araçlardan dolayı yaklaşık 1,5 saat ulaşıma kapandı. Kütahya- Afyonkarahisar yolunda ise karda kayarak bir TIR’ın devrilmesi sonucu yolun Afyon istikametine geliş kısmı yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı. Karayolları Afyonkarahisar 31. Şube Şefliği’nin yaptığı çalışmalar sonucu trafik normal seyrine dönerken, polis TIR’ların ve zincirsiz araçların karayollarına girişine izin vermedi. Afyonkarahisar Şehirlerarası Otogarı’nda polis belli bir müddet otobüslerin çıkışlarına izin vermezken, yollar temizlendikten sonra otobüslerin kontrollü bir şekilde çıkışlarına izin verdi. Karayollarına girişlerine izin verilmeyen TIR’lar ise İzmir Nokta Kavşağı’nda ve dinlenme tesislerinde bekletilirken, yol kenarında bekleyen TIR’ların yaklaşık 4 kilometrelik kuyruk oluşturdukları gözlendi.
YOLDA KALAN SÜRÜCÜLER KARAYOLLARI EKİPLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Yoğun kar yağışı şiddetini gecenin ilerleyen saatlerinde arttırırken, kar yağışından dolayı bir çok araçta yolda bozuldu. Bozulan araçların imdadına önce diğer sürücüler yetişirken, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Arama Kurtarma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği gönüllüleri de yolda kalan sürücülere yardımcı oldular. Yollar kapandığından ekipler sürücülerin ve araç içerisindeki insanların taleplerine göre ihtiyaç malzemeleri dağıttılar.
Diğer yandan trafikte saatlerce bekleyen sürücüler Karayolları ekiplerine tepki gösterirken, ekiplerin yeteri sayıda ve istenilen düzeyde çalışmadıklarını öne sürdüler. Ayrıca AKUT yetkililerinden edinilen bilgilerde yol temizleme çalışmaları esnasında Karayollarına ait bir iş makinesinin da yoldan çıkarak devrildiği, kazada ölen ya da yaralanın olmadığı belirtildi.
Kar yağışının devam ettiği kentte kriz masası oluşturulduğu ve ilgili bütün ekiplerin görevlerinin başında olduğu da öğrenildi.