Önümüzdeki sezon Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesine girecek İnegölspor, dış transferde ilk imzayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan orta saha oyuncusu Halil İbrahim Yazğılı’ya attırdı.
İnegölspor transfer komitesi, ligdeki rakiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan Halil İbrahim Yazğılı ile el sıkıştı. İnegöl’e gelen 20 yaşındaki ön libero oyuncusu ile kulüpte düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşme imzalandı.
İmza töreninde konuşan İnegölspor Transfer Komitesi Üyesi Hüseyin Babacan, “Bugün itibariyle dış transferde başlangıcımızı yapmış bulunuyoruz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan Halil İbrahim Yazğılı kardeşimiz 1995 doğumlu. Kendisi ön libero oynuyor. Geçtiğimiz yıl Vanspor’da kiralık olarak 25 maç oynamış. Bu sene Allah nasip ederse bizlere iyi bir katkı sunacağına inandığımız genç ve geleceği olan bir kardeşimiz. Kendisine de, takımımıza da hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Rabbim utandırmasın” dedi.
HALİL İBRAHİM: "BURAYI BİR BASAMAK OLARAK GÖRÜYORUM"
İnegölspor’un ilk takviyesi Halil İbrahim Yazğılı ise, “Öncelikle buraya gelmemde emeği geçen insanlara teşekkür ediyorum. Şu anda burada olmaktan mutluyum. İnşallah beni buraya getirenleri mahcup etmem. Benim için iyi referans veren insanların yüzünü kara çıkarmam. Hem benim hem de takımım için iyi bir sezon geçer. İnşallah şampiyon oluruz. Bugüne kadar baya bir emek sarf edildi ama olmadı. İnşallah bizim katkımızla bu sene onu gerçekleştiririz. Hepimiz için hayırlısı olsun. Sezon bittiğinde inşallah hepimiz için iyi bir sezon geçer diye ümit ediyorum. Bu takımın belli bir parçası olmak istiyorum. Bu takımda oynadıktan sonra da kendimi geliştirip, gün gün daha iyi olup, daha iyi yerlere çıkmak istiyorum. Burayı kendime bir basamak olarak görüyorum. İnşallah futbol hayatımdaki ilk adımımı burada atacağım. Üst liglere gitmemde İnegölspor benim için hayırlı olacak. İnşallah buradan iyi yerlere giderim” dedi.
DÖNGEL: “İNŞALLAH BU SENE ARZULADIĞIMIZ TAKIMI KURMA NİYETİNDEYİZ”
İnegölspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Döngel, “2015-16 sezonu İnegölspor’umuza hayırlı ve uğurlu olsun. İç transferlerimizi kaleci Ali Türkan dışında tamamlamış bulunmaktayız. Bugün itibariyle dış transfere de start verdik. Biraz sabırlı olmalıyız. İnşallah bu sene arzuladığımız takımı kurma niyetindeyiz. Acele etmiyoruz. Gerekli mevkilere hocamızın raporu doğrultusunda gerekli transferleri yapacağımızdan emin olun. Bizi beklemeye devam edin” dedi.
"TORAMAN İLE İLGİLENMİYORUZ"
İbrahim Toraman’ın İnegölspor ile anlaştığı söylentilerine de açıklık getiren Döngel, İbrahim Toraman ile uzaktan yakından ilgilenmediklerini belirterek, “Ama İbrahim Toraman gibi bir futbolcunun takımımızda oynamasını isteriz. Kesinlikle kulüpten hiçbir arkadaşımız kendisi ile ilgilenmedi. Biz bu sene transferlerde biraz daha dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Bize faydalı olabilecek ve iç dengemizi bozmayacak transferler yapmak istiyoruz. Bize direkt katkısı olacak transferleri bünyemize katacağız” açıklamasını yaptı.
"9-10 TRANSFER DÜŞÜNÜYORUZ"
Başkan veya yöneticiler tarafından dile getirilmeyen isimlerin gündeme geldiğini belirten Döngel, “Bizim dışımızda söylenen transferlere itibar etmeyin. Yanlış anlamalara sebep olunabiliyor. Biz bu konuda şeffafız. Her türlü doğru bilgiyi bizden alabilirsiniz. Şu anda elimizde 60-70 isimlik bir liste var ama aktif olarak görüştüğümüz 17-18 tane futbolcu kardeşimiz var. Biz 9-10 transfer yapmayı düşünüyoruz. Bu yapacağımız transferler de transfer olsun diye değil, bize katkı sağlasın, bizi hedefe götürsünler diye yapacağımız transferlerdir. Bir tane kaleci düşünüyoruz. Sağ bek, sol bek, sağ açık, sol açık, iki ön libero, bir forvet arkası ve iki forvet düşünüyoruz. Bunlar bir eksik, iki fazla olabilir” diye konuştu.
Altyapıdan da üç ismi profesyonel yaptıklarını ifade eden Döngel, “Hocamızın oyun sistemi de önemli. Alacağımız sol açık da, forvete yardımcı olacak ve forvet eksiğini kapatacak. Sağ açığın da o düzeyde olmasını istiyoruz. Geçen sene sağ ve sol açık oyuncuları forvetlere yardımcı olamadılar. Bu sene kanatlardan biraz daha forvete yardımcı olabileceklerini düşündüğümüz isimleri kadromuza katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.