Fatih Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Büyükşehir Belediyesi AFAD Koordinasyon Şube Müdürü Binali Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi Sorumlusu Şaban Kibar, Büyükşehir Belediyesi Manavgat İtfaiye Guruplar Amirliği Eğitim Sorumlusu Seda Özden, okul müdürleri ve idareciler katıldı.

Seminerde, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi Sorumlusu Şaban Kibar tarafından yangın güvenliği ve alınması gereken önlemler uygulamalı olarak anlatılırken, jeoloji yüksek mühendisi Şahap Engin Deniz ise salonda bulunan idarecilere afet ve acil durum bilinci ile ilgili bilgi aktardı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi Sorumlusu Şaban Kibar da yangın anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği İtfaiye Daire Amirliği tarafından okul müdürlerine 4 saatlik seminer verildiğini belirten Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir yaptığı açıklamada, "Seminerin ana konusu yangın, acil durum ve afetlerde nasıl davranılması gerektiği ve alınacak tedbirler. Eğitime katılan okul müdürleri yıl sonunda öğretmenler kurulu toplantısını yapacaklar ve burada edindikleri bilgileri diğer öğretmenlere aktaracaklar. Yeni eğitim öğretim yılı açıldığında de öğretmenler bu bilgileri öğrencilere anlatacak" dedi.