Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, beldeye üç yeni su deposu yapıldığını ve beraberinde tüm ana su hatlarının da yenilendiğini söyledi.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Bekyeri Mahallesi Muhtarı İhsan Aslan ile birlikte Gülüç Beldesi’nde yapımı devam ikinci su deposu inşaatında incelemelerde bulundu. Gülüç’e Örencik, Bekyeri ve Çengel Mahallerine olmak üzere üç yeni su deposu yapıldığını belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, ana su hatlarını da yenileyeceklerini söyledi.
GÜLÜÇ DAHA TEMİZ SU İÇECEK
Gülüç halkının yapılan çalışmalar ile birlikte daha berrak ve daha temiz su içeceğini ifade eden Demirtaş şunları söyledi; “İnşaatına geçtiğimiz yıl başlanan Örencik Mahallesi’nde ki ana su depomuz şu anda bitme aşamasında. İleriki günlerde oraya suyu vereceğiz. Atalay’a da ikinci su deposu inşaatının yapım çalışmaları başladı. Örencik Mahallesi’nde ki su depomuz bin 500 tonluk, buradaki ise bin tonluk. Buradan suyu direk Atalay bölgesine vereceğiz. Bu sayede iki su depomuzda komple yenileniyor. Daha modern bir hale getiriliyor. Buradaki çalışmalarımızı Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte yürütüyoruz. Eski su depolarımız yaklaşık 27 senelikti. Karşıda da gördüğünüz gibi çok eskimişti artık. Yeni yapılan depolar ile Gülüç halkımıza temiz ve berrak su vereceğiz. Su depoları ile birlikte Gülüç içerisindeki ana su hatları da komple yenileniyor. 14 katlıların üst tarafında bir depomuz daha var. Burası bittikten sonra da oradaki üçüncü depomuzun yapımına başlayacağız. Yaklaşık bir yıl içerisinde su depoları ile birlikte hatlarımızda komple yenilenmiş olacak. Su hayatımız için en önemli değerlerden birisidir. Bizde buradan yola çıkarak hem depolarımızı hem de hatlarımızı yenileyerek halkımıza daha temiz su vereceğiz. DSİ’nin Kızılcapınar Barajı’ndan içme suyu verilmesi ile ilgili bir çalışması var. Buradan hem Ereğli Belediyesi hem de Gülüç Belediyesi faydalanacak. Biz şu anda suyumuzu Erdemir’den alıyoruz. Kızılcapınar barajından gelen hat devreye girdiğinde Ereğli Belediyesi ile ortak kullanacağımız sudan vereceğiz. Bu vesile ile de Gülüç halkımıza müjde vermiş olalım. Halkımızın içi rahat olsun” dedi.
ASLAN “BAŞKANIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”
DSİ’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Gülüç Bekyeri Mahallesi Muhtarı İhsan Aslan’da çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’a teşekkür etti. Arslan konuşmasında “Yapılan çalışmaları bizde yakından takip ediyoruz. Bu gün belediye başkanımızla mahallemizi geziyoruz. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Samimi olarak söylüyorum Belediye Başkanımız Gökhan Demirtaş Gülüçümüzün çehresini değiştirdi. Yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisinin önü açıktır. Zaten durumda onu gösteriyor.”