Ressam Hülya Ersezgin ve öğrencileri yaptıkları resimlerden elde ettikleri geliri Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği’ne bağışladı.
Ressam Hülya Ersezgin ve öğrencileri Yağmur Duman, Beray Tutal, Ezgi Erand, Orhan Şahin ve Çınar Alkış, yaptıkları resimleri sergileyerek elde ettikleri geliri, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği’ne bağışladı.
CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Çocuk Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Aykan Özgüven ve Başhemşire Nimet Petek; Hülya Ersezgin ve minik ressamlara teşekkür belgelerini takdim etti.
Başhekim Prof. Dr. Emin Kurt, Hülya Ersezgin ve öğrencilerine bu anlamlı davranışları için teşekkür ederek, “Bizim inancımız ve kültürümüze göre, veren el alan elden üstündür. Kültürümüzde bunun pek çok örneği vardır. Yoksullara yardım eli uzatmak, yetim kalmış kızlarımızın çeyizlerini hazırlamak gibi. Bu anlamda pek çok vakıf kurulmuştur. Günümüzde de bu tür vakıflar ve topluma katkı sağlamak için çaba harcayan Hülya Ersezgin gibi değerli insanlar bulunmaktadır. Yaptıkları resimlerle bir sergi düzenlediler ve sergiden elde ettikleri geliri Hastanemiz Çocuk Onkolojisi Kliniği’ne bağışladılar. Bu bağışı, çocuklarımızın motivasyonlarını artırmak için çeşitli etkinliklerde kullanacağız. Hülya Hanım ve ekibindeki çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bunun gibi örnek davranışlar, çocuklarımızın yardımlaşma ruhunun daha da gelişmesini sağlayacak.” diye konuştu.