Nepal’da meydana gelen 7,9’luk depremin ardından deprem bölgesine giden İnegöl İHH Arama Kurtarma Ekibi Lideri Varol Yılmaz ile Niyazi Ergün, incelemelerini tamamlayarak yurda döndü. Nepal’de yaşanan felaketin yıkıcı bir deprem olduğunu ifade eden Yılmaz, bölgede acilen erzak ve hijyen malzemelerine ihtiyaç olduğunu söyledi.
Nisan günü Nepal Katmandu’ya ulaştıklarını, arama-kurtarma yapan ekip ile birlikte toplam 10 enkazda canlı aradıklarını söyleyen Varol Yılmaz, ’’Yıkılan binalar genelde eski şehir diye tabir edilen ilk yerleşim yerlerindeki binalar. Bunların birçoğu yığma tuğla ve kerpiç şeklinde yapıldığı için altında kalanların canlı çıkma şansları çok düşük. Bu yüzden kurtarılan insan sayısı sadece 7’de kaldı. Canlı arama-kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekip olarak acil yardım ekibine yardım ettik. Sakwo köyünde yer alan kamplara giderek yaklaşık 2 bin kişiye erzak ve hijyen malzemesi yardımında bulunduk. Görev aldığımız zaman zarfında İHH olarak bölgede toplam 15 bin kişiye acil yardım malzemeleri dağıtıldı. Arama-kurtarma ekibimiz pazartesi günü çalışmalarını sonlandırarak yurda döndü. Bölgede acilen erzak, su ve hijyen malzemelerine yardım ihtiyacı devam ediyor" diye konuştu.
Yılmaz, "Yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşların Nepal’e yardım için NEPAL yazıp 3072’ye SMS gönderip 5 TL bağışta bulunabilir veyahut İnegöl İHH ile irtibata geçerek yardımlarını bölgeye ulaştırabilirler. Hayatın gerçeği olan bu tür afetlere hazırlıklı olmalıyız" dedi.