Nevşehir Belediyesi ile İsveç’in Harryda Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı ve engellilerin toplumsal hayatta daha da etkin olabilmelerini amaçlayan Eşit Fırsatlar isimli proje sona erdi.
İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın bir parçası olan İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi’nden hibe almaya hak kazanan proje, 6 Ekim 2011 tarihinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Harryda Belediye Başkanı Annette Eiserman tarafından imzalanan Nevşehir ile İsveç’in Harryda kentinin kardeş kent protokolü sürecinden sonra hayata geçirilmişti.
Uygulama sürecinde karşılıklı çalışma ziyaretlerinin gerçekleştirildiği Eşit Fırsatlar projesi ile Nevşehir ve Harryda’ da engellilere yönelik olarak ortaya konulan çalışmalar konusunda görüşmeler yapıldı.
Nevşehir ve Harryda’dan engelliler ile yöneticilerinin katıldığı ziyaretlerde kurumların engellilere yönelik olarak hazırladıkları merkezler ziyaret edilerek söz konusu merkezlerin işleyişine ilişkin olarak değerlendirilmelerde bulunuldu.
Projenin tamamlanmasının ardından hazırlanan sonuç bildirgesinde, 3 yıl süre ile devam eden Eşit Fırsatlar konulu projenin ardından Nevşehir Belediyesi ile İsveç’in Harryda şehirleri arasında önümüzdeki süreçte değişik projelerin uygulama aşamasına alınmasının karşılıklı dostluğun gelişmesi açısından vazgeçilmez bir değer olacağına vurgu yapıldı.