Kayseri Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler ile Kutlu Doğum Haftası kutlanacak.
Bu kapsamda, ilk olarak Cuma günü 20:000’de Kadir Has Kongre Merkezinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın konuşmacı olarak katılacağı kutlama programı düzenlenecek. İl Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Nisan 2015 tarihinde Talas Kapalı Spor Salonunda “Gençler Kutlu Doğumda Buluşuyor” programının ardından 20 Nisan’da İl Müftülüğü Uzman Vaizi Dr. Ayşe Karaköse tarafından KYK Gevher Nesibe Kız Yüksek Öğrenci Yurdu’nda konuşma yapacak.
ERÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Adıbelli de, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 22 Nisan’da KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda konuşma yapacak. Etkinlikleri kapsamında, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve beraberindeki heyet, resmi Kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, Huzurevi, Hastane, Esnaf, Şehit ve Gazileri Ziyaretle birlikte 250 yeri ziyaret edecek ve ziyaretlerde 40 bin kitap ve 10 bin adet gül dağıtacak.
"CEZAEVİNDE DE ETKİNLİK DÜZENLENECEK"
Kutlama ekinlikleri kapsamında, Kapalı Cezaevi’nde de program düzenlenecek. 30 Nisan’da Kapalı Ceza Evi’nde Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han tarafından program gerçekleştirilecek ve bu etkinlikleri hafta boyunca çeşitli programlar ile devam edecek.
Kur’an Kursları’nda da öğrenciler arasında hatim okuma ve dua merasimleri, Kur’an-ı Kerim, Hadis okuma ve ezberleme yarışmalarının yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin nezaretinde okullarda haftanın önemine binaen Hutbe, Kompozisyon, Makale ve Şiir yarışmaları düzenlenecek ve öğrencilere kitap ve gül dağıtımı yapılacak.