Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün ve tüm İstanbul’un kent düşüncesi, eğitim ve kültür-sanat birikimine katkı sağlayacak yeni bir konsepti hayata geçiriyor.
Kadıköylülerle yapılan 2015-2019 Stratejik plan toplantılarından çıkan sonuçlara göre hazırlanan “Kadıköy Belediyesi Akademi” açılıyor. Halkçı belediyeciliğin ihtiyacı olan bir düşünce merkezi olarak faaliyet gösterecek Kadıköy Akademi’de Kadıköy’ün vizyon ve geleceği ile ilgili çalışmalar yapılacak.
Yerel yönetim alanında ulusal ve uluslararası gelişmelerin izleneceği, çalıştay ve söyleşilerin yapılacağı Kadıköy Akademi’de; başta gençler olmak üzere tüm Kadıköylülere yönelik ücretsiz kültür- sanat ve beceri atölyeleri gerçekleştirilecek.
KÖŞK BAHÇESİ HALKIN KULLANIMINA AÇILIYOR
Kadıköylülerin, “hayat boyu eğitim” kapsamında kendilerini geliştirmelerine destek olacak çalışmaların da yapılacağı Kadıköy Akademi, 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan Kadıköy Belediyesi’ne ait tarihi bir köşkte faaliyet gösterecek. Birçok başlıkta Kadıköylülerle çalışmalar yürütecek olan köşkün bahçesi ise tüm halkın kullanımına açık. Kadıköylülerin yaz kış rahatça kullanabileceği köşkte ucuz ve kaliteli hizmet verecek bir kafeterya da bulunuyor.
Kadıköy ve İstanbul’un düşünce ve kültür- sanat birikimine katkı sağlayacak Kadıköy Akademi’nin 26 Mart Perşembe günü saat 19:30’da açılışı gerçekleştirilecek.