Zinde Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Ufka Yolculuk Kültür yarışmaları kapsamında bu yıl üçüncüsü yapılan ‘İdeal İnsan Son Peygamberin Hayatı’ konulu yarışmaya Sorgun’dan bin 500 kişi katıldı.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’den toplam 265 bin’den fazla kişinin başvurduğu yarışma Sorgun’da yoğun ilgi gördü. Zinde Gençlik Derneği adına açıklama yapan Ahmet Turan Dinçer, “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, her Müslüman’ın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine yardımcı oluyoruz. ÖSYM sınavları ciddiyet ve kalitesinde yaptığımız yarışmamıza katılanların sayısı, her sene büyük oranda artmaktadır. Sınav 29 Mart 2015 pazar günü saat 10.00’da bütün Türkiye ile aynı zamanda Sorgun’da da yapıldı. Sınav sonucunda üç kategoride dereceye girenlere hem Türkiye genelinde hem de ilçe genelinde çeşitli ödüller verilecek.” dedi.
Sınavın Sorgun merkezde; Şehit Önder Muratoğlu İ.Ö.O. , Sorgun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Sorgun Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi, Özcan Yıldırım İlkokulu, Atatürk Ortaokulu’nda yapıldığını kaydeden Dinçer, “Yarışmanın düzenlenmesi ve okul tahsisi hususunda yardımlarını esirgemeyen Sorgun Kaymakamlığına, Sorgun Belediyesine, Sorgun Milli Eğitim Müdürlüğüne, ilgili okul idarecileri, salon başkanları ve gözetmenlere ayrıca dereceye girenlerin ödüllendirilmesinde katkılarını esirgemeyen sponsorlara ve yarışmaya yoğun ilgi gösteren Sorgun halkına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri daha sonra düzenlenecek bir programla takdim edilecek.