Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ‘Gümüş Kent’in Altın Çocukları’ projesi kapsamında 11 okuldaki 262 öğrenciye eğitim verildi, 198 öğrenciye de spor malzemesi dağıtıldı.
Kelkit Çevre Koruma, Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ilçenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetleri arttırmaya yönelik hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Gümüş Kent’in Altın Çocukları” projesi kapsamında Kelkit Hükümet Konağında dağıtım töreni düzenlendi.
Törene Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Kelkit Çevre Koruma, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Çetin Kaya ve ilçede görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleri katıldı.
Proje kapsamında 11 okulda 90 öğrencinin futbol, 108 öğrencinin voleybol, 20 adet öğrencinin Mehter takımı, 20 öğrencinin satranç, 24 öğrencinin müzik koro eğitimi olmak üzere toplam 262 öğrenci eğitim almaya başladı.
Törende 198 kişilik futbol ve voleybol spor malzemeleri ilgili branş öğretmenlerine teslim edilirken, 100 öğrencinin Mayıs ayının ilk haftasında Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle Çanakkale’ye geziye gidecekleri öğrenildi.