RİZE (AA) - Rize'de, köyde yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan bir kişinin, firma temsilcilerinin saldırısına uğradığı iddia edildi.

Torunu ile Çağrankaya Yaylası'na giden Kazım Delal'in (70), Küçükçayır köyünde taş ocağı ve taş eleme tesisi açmak isteyen firma temsilcilerinin saldırısına uğradığı öne sürüldü.

Kolundan yaralanan Delal, yardım istediği jandarma ekipleri tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Delal, buradaki tedavisinin ardından Çaykent Jandarma Komutanlığına giderek kendisine saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Delal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce köyde yapılmak istenen taş kırma tesisinin iptali için açtığı davadan dolayı firma sahibi tarafından telefonla aranarak tehdit edildiğini savundu.

Başlattıkları hukuk mücadelesini kazandığını ifade eden Delal, "Bugün ise bir araç beni takip etti. Aracın içinden inen kişi elindeki kesici aletle bana vurdu. Hayatımı kurtarmak için kaçarak jandarmayı aradım. Davamda haklı olduğum için korkmuyorum. Dünyayı üzerime kaldırsalar onlara pabuç bırakmam. Ellerini köyümün üzerinden çekecekler" dedi.

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan ise Kazım Delal'in kendisine destek verdiğini belirterek, "Bu ülke bir hukuk devletidir. Yasalar ve yönetmelikler ile yönetilir. Mücadelemiz Anayasa ve diğer hukuk sınırları çerçevesinde devam edecektir. Bu tür saldırılar bizi mücadelemizden yıldıramayacaktır" diye konuştu.