Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen Mevlana Değişim Programı kapsamında Sri Lanka’dan gelen öğretim üyeleri, Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) ders verdi.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ı ziyaret eden, Sri Lanka Kelaniye Üniversitesi Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Neelakshi C. Premawardhena ve Kelaniye Üniversitesi öğretim elemanları Gayathri Anupama Madhubhashini Weerasinghe ve Hiruni Kaushalya Habarakada Liyanage, Mevlana Değişim Programı’nın Türkiye’ye ve Akdeniz Üniversitesi’ne gelme fırsatı sunmasından dolayı duydukları mutluluğu ifade ettiler.
Prof. Dr. Burhan Özkan, Mevlana Değişim Programı’nın hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamasının önemine dikkat çekti. Prof.Dr. Özkan, Sri Lanka gibi dünyanın farklı ülkelerinden ve kültürlerinden gelen öğretim elemanlarının Akdeniz Üniversitesi’ni tercih etmelerinin Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma ve bir dünya üniversitesi olma vizyonunda büyük ilerlemeler sağladığının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özkan, farklı kültürdeki ülkeler ile yapılan bu değişimin öğretim elemanlarına uluslararası alanda kendilerini ifade etmede çok yönlü ve analitik düşünme ile karşılaştırmalı bir bakış açısı sağladığını dile getirdi.
Akdeniz Üniversitesi’nin Mevlana Değişim Programı’nda öncü bir üniversite olmasında özverili çalışmaları nedeniyle Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzman Nurgül Büyükkalay başta olmak üzere Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Özkan, uluslararasılaşma konusunda çalışmalarının artarak devam edeceğini vurguladı.