DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yapılan saldırı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
İHD Hakkari Şubesi'nde yapılan açıklamaya Şube Başkanı İsmail Akbulut ve yöneticiler katıldı. Açıklamayı yapan İHD Şube Başkanı Akbulut, Tahir Elçi'nin barış istediği için öldürüldüğünü söyledi. Akbulut, şöyle devam etti:
"Tahir Elçi, kalıcı çatışmasızlık, barış istedi. Karşılığında katledildi. Katledenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Tahir Elçi Türkiye’deki faili meçhul cinayetlerin ve gözaltında kayıpların aydınlatılması ve faillerinin bulunması için avukatlığa başladığı günden beri aralıksız olarak mücadele etti. Çok sayıda olayın aydınlatılmasını sağladı. Doğal olarak devlet içindeki her türlü çete yapılanmasının zaten hedefi idi. Katıldığı bir televizyon kanalı programında 'PKK terör örgütü değildir' sözleri nedeniyle siyasal iktidar Elçi'yi hedef gösterdi. Tahir Elçi, esasında milyonlarca insanın olduğu gibi kendisinin de düşüncesini ifade etti. Bu topraklara elbette barış gelecektir. Bunun için elbette ki kalıcı bir çatışmasızlık ortamı sağlanacaktır. İnsan hakları savunucularının mücadelesi ile bütün cinayetler aydınlatılacak ve failler hak ettiği cezayı alacaklardır. Bizi öldürerek korkutmaya çalışanlara söyleyecek tek sözümüz var. Sizden korkan sizin gibi olsun."

FOTOĞRAFLI