Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, Çernobil kazasının en önemli etkisinin, tiroit kanserinin görülmesindeki artış olduğunu söyledi.
Samsun’da ‘Çernobil ve Sağlık’ paneli düzenlendi. Samsun Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; moderatör olarak Pınar Demircan, konuşmacı olarak Dr. Larisa Danielova, Toshiya Morita, Dr. Angelika Claussen, Prof. Dr. Kayıhan Pala, Dr. Alper Öktem, TMMOB, KESK, EMO üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Panelde, Dr. Larisa Danielova, Toshiya Morita, Dr. Angelika Claussen ülkelerinde yaşanan nükleer santral etkileriyle ilgili bilgiler aktardılar.
Çernobil kazası sonrası Türkiye’de kanser araştırmasını Hopa’da gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, Çernobil sonrası ortaya çıkan hastalıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Çernobil kazasının en önemli etkisinin, tiroit kanserinin görülmesindeki artış olduğunu belirten Pala, ayrıca lösemide de önemli artışların olduğunu dile getirdi.