Aydınlı atlet Yılmaz Berke Karataş, Adana’da yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Final Yarışması’nda 100 metre branşında 11,99’luk derecesiyle birinci oldu.
Atletizm Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Final Yarışları Adana’da yapıldı. Yüreğir ilçesi Serinevler Atletizm Tesisleri’nde düzenlenen ve iki gün süren yarışlarda Aydınlı atlet Yılmaz Berke Karataş, büyük bir başarıya imza attı. İzmir ve Eskişehir’de yapılan şampiyonalarda dereceye giren rüzgarın oğlu lakaplı Karataş, 100 metre kategorisinde 11,99’luk derecesiyle birinciliği elde ederek Aydın’ın gururu oldu.
Yarışmaya en iyi şekilde hazırlandığını ve bunun sonucunda da birinciliği elde ettiğini belirten Berke Karataş, “Bir yarışmadan daha madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Daha büyük başarılar için durmadan çalışmaya devam ederek Aydın halkının gururu olmaya devam edeceğim. Bana emek ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yılmaz Berke Karataş’ın önemli bir başarıya imza attığını belirten antrenör Burak Uygun, “Atletizm, ülke çapında başarılı atletlerin katıldığı yarışmada birinci olarak önemli bir başarıya imza attı. Sporcumuzun başarısıyla büyük gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımızla birlikte Aydın’a en iyi şekilde derecelerle dönmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.