Diyarbakır’dan Muş’un Varto ilçesine gelerek hurda toplayan Medeni Yerlikaya isimli vatandaş, hem çevre kirliliği önlüyor, hem de ekonomiye katkı sağlıyor.
Diyarbakır’da hurdacılık yapan ve Varto ilçesinde hurda toplayan Medeni Yerlikaya isimli vatandaş, yıllık topladığı 200 ton hurda malzemeyle hem geçimini sağlıyor hem milli ekonomiye katkıda bulunuyor. Kapı kapı dolaşıp hurda malzemeler topladığını belirten Yerlikaya, “11 yıldır bu işi yapıyoruz. Bölgemizdeki ve diğer çevre illere telefonla çağrılan yerlere gidip aldığımız malzemeleri burada ayrıştırıyoruz. Ayrıştırdığımız malzemeleri çeşitli yerlere sevkıyatını yapıyoruz. Oldukça yorucu ve ağır olan hurdacılık mesleğini birçoğu yapmak istemese de bizler severek yapıyoruz" dedi.
Hurdacılık işinin yorucu ve meşakkatli bir meslek olduğunu kaydeden Yerlikaya, “Yaptığımız iş ağır ve yorucu bir iş. Ama buna rağmen mesleğimizi seviyoruz. Bu topladığımız malzemelerle hem geçimimizi sağlıyoruz hem ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyoruz. Tonlarca malzemeleri toplayarak çevredeki görsel kötü görüntüleri engellemiş oluyoruz. Bunun ayrıca bir sevindirici özelliği var. O da bizi çok mutlu ediyor. Geri dönüşüm, kaynakların sınırlı olduğu düşünüldüğünde, özellikle gelişmekte olan ülkeler için doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu gibi birçok konuda önem arz ediyor. Ülkemizde ise geri dönüşüm tesislerinin sayısı her geçen gün artıyor. Hurda malzemeler konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olmaları lazım. Bize haber vermeleri dahilinde hem kendi ekonomilerine katkıda bulunurlar, hem milli ekonomimize katkıda bulunmuş olurlar. Hem de bu atıkların çevreye vermiş olduğu zararları önlemiş oluruz. Daha güzel bir Türkiye için daha yaşanabilir bir Türkiye için bu oldukça önemlidir" diye konuştu.