Fatsa FİSKOBİRLİK Kooperatifi Başkanı Bünyamin Davu, FİSKOBİRLİK’in bu sezon da üreticilerden fındığı peşin olarak alacağını söyledi.
Bünyamin Davu yaptığı açıklamada, “FİSKOBİRLİK olarak yavaş yavaş düzlüğe çıkıyoruz. İmalata dayalı çikolatası, fındık ezmesi ve çikolatası gibi ürünlerini 2014 yılı itibarıyla her yerde satılmaya başlandı. Vatandaşlarımızdan isteğim, iç tüketim ürünlerini satın alsınlar. Ne kadar tüketim olursa o kadar fındık fiyatları iyi olur. İç tüketimi artırmak için her zaman fındık tüketimini yapmalıyız. Üreticinin güvenini zamanında çok kaybetmiştik fakat artık üreticilerimiz bizlere güveniyorlar. 2014 yılı sezonunda 6 bin ton fındık alımı yaptık. Fatsa olarak ise 300 ton fındık alımını gerçekleştirdik. Aldığımız fındığın hepsini işleyerek satacağız” dedi.
LAZERLİ FINDIK FABRİKASI AÇILIYOR
Fatsa’nın Bolaman Mahallesi’nde bulunan FİSKOBİRLİK Entegre Tesisleri’nde yakın bir zamanda lazerli fındık fabrikası açılışının gerçekleştirileceğini belirten Davu, “Eskiden işlenme esnasında kırımdaki kaybımız yüzde 8 civarındaydı. Bu da bizim için çok büyük bir kayıptı. Yeni alınan lazerli fındık makinemizde ise binde iki oranında kayıp oluyor. Devlet destekli aldık bu makinemizi. En üst teknolojiyle kırım ve işlenme olacak” diye konuştu.