Ege Üniversitesi kampüsünde, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan kavgada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesiyle ilgili, Eğitim-İş öncülüğünde Ege Üniversitesi’nde eylem düzenlenerek, bu gibi olayların yaşanmaması için önlem alınması istendi.
Geçtiğimiz Cuma günü, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan kavgada Ülkü Ocakları’nın okul sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu (22) hayatını kaybederken, karşı gruptaki Nurullah S. ve yine her iki gruptan 6 öğrenci yaralanmıştı. Eğitim- İş öncülüğünde yaklaşık 50 kişilik grup, Çakıroğlu’nun öldürülmesine tepki göstermek amacıyla Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü önünde toplandı. Sloganlar atan grup, ellerinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıdı.
Basın açıklamasını grup adına yapan Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, "Üniversitemizde farklı görüşten grupların olması normaldir. Olası istenmeyen durumlar için her türlü tedbirin alınması üniversite yönetimi ve güvenlik güçlerinin sorumluluğundadır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, Edebiyat Fakültesi’nde ayrılıkçı fikirlere sahip olan hakim grup nedeniyle ders ve sınavlarına ancak güvenlik önlemi altında girebilmesi, olaydan iki gün önce darp edilmiş olması ve fakültede son birkaç gün içinde yaşanan gerilimli ortam yaklaşan elim olayın habercisi olmuştur. Bu olayda, güvenlik açısından büyük bir zafiyet yaşandığını görmezden gelemeyiz. Kampüs içinde bir bölgeyi adeta kurtarılmış bölge ilan ederek ulusal birlik ve bütünlüğümüze aykırı görüşlerin, eylem ve etkinliklerin fütursuzca ve adeta kışkırtırcasına sergilenmesi ve bu konuda gerekli güvenlik tedbirlerinin yeterince alınmamış olması bu acı olayın yaşanmasında önemli bir etkendir. Bir daha böyle vahim olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz" dedi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
GÖZALTI SAYISI 7’YE YÜKSELDİ
Öte yandan, kavga sırasında bıçakla yaralanan Nurullah S.’nin (26), Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Burada bekleyen polis ekiplerince gözaltı işlemi uygulanan Nurullah S., sorgusu için İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Daha önce olayla ilgili 6 kişi gözaltında bulunurken, Nurullah S. ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 7’ye yükseldi.