Şanlıurfa’da 280 AK Parti milletvekili aday adayından 12’sinin belirlenmesi kapsamında sivil toplum örgütlerinin oy kullanma işlemi bu sabah başladı.
AK Parti Şanlıurfa milletvekili aday adaylarından sivil toplum örgütlerinin tercih ettiği adayların belirlenebilmesi için GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda temayül yoklaması sabah saat 09.00’da başladı. Oy kullanma işleminde listede ismi bulunanlar, 80 yuvarlak masanın etrafında kurulan şeffaf sandıklara tercihlerinin yer aldığı listeleri zarf içerisinde atarak oylarını kullandı. Oylama, akşam saat 17.00’de sona erecek.
Salonda oylamayı izleyen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valiliği Dernekler Müdürlüğü onaylı veya Genel Kurul defterindeki kararın örneğini ya da Resmi Gazete’de yayınlanmış yönetim kurulu listesinin örneğini salona getiren sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin de oy kullanabildiğini kaydetti. Beyazgül, oy kullanmak için 4 bin kişinin müracaatı olduğunu belirterek, 5 bin kişinin oy kullanması beklediklerini kaydetti. Beyazgül, 280 aday adayı müracaatı ile ülke genelinde nüfusa oranla en fazla aday adayının çıktığı Şanlıurfa’da 12 adayın belirleneceğini de sözlerine ekledi.