ALİ DANAŞ-MARİENFELD-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yöneticiler Erdal Torunoğulları ve Metin Albayrak takımın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdügü Almanya Marienfeld'te bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamalarına Robin van Persie transferi iddiaları ile başlayan Fikret Orman şunları söyledi:

"Robin van Persie bizim çok uzun süredir gündemimizde olan bir oyuncuydu. Daha kimse bilmeden biz kendisi ile görüşmüştük. Ama değerli rakibimiz bizden daha sonra devreye girdi ve teklifimizin üstünde bir teklif yaptı. Bizde bütçemiz dahalinde kendisine 4 hafta önce bir teklif yaptık. Kendisi kararı verecek. Bizim için Van Persie tek alternatif değil. Aynı mevkide bir çok oyuncuyla görüşüyoruz. Van Persie'nin bedeli 3 yıl için tahmini 30 milyon euro civarında olur"

Ricardo Quaresma konusunda ise "Quaresma'ya bizdeyken yeni teklif yapmıştık ama kabul etmeyince kendisi ile anlaşamamıştık. Şu an da Quaresma'nın Beşiktaş'a gelme isteği vardır. Bizde taraftarın beklentisine karşı gelmek istemiyoruz ama mali kriterlerimize uyması lazım. Şenol Güneş istediği takdirde Quaresma'yı tekrar transfer edebiliriz" dedi.

Başkan Orman transfer çalışmaları konusunda "Bizim aldığımız yada alacağımız oyuncular yıldız veya yıldız potansiyeli olan oyuncular olucak. Dikkat ederseniz sadece bizim oyuncularımza teklif var. Şuan için 3 transfer fikrimiz var. Bunlar stoper,sol açık ve forvet mevkiine düşünüyoruz. Veli'nin durumuna göre de karar vereceğiz ama benim inançım Veli'nin sağlan döneceğidir."

"Bu dakikadan sonra oyuncu satmayı düşünmüyoruz " diyen Fikret Orman "Çok oyuncu satıp çok oyuncu transfer etmek istemiyoruz" dedi.

Fikret Orman 3 oyuncu transfer edeceklerini ve bunun da en geç 20 Temmuzda ki yeni kamp dönemine yetişeceğini söyledi.

İnşaatı devam eden Vodafone Arena için Başkan Orman "Trabzonspor maçına değil ama Fenerbahçe maçına yetiştirmek istiyoruz. Avrupa Ligi maçlarını ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız "şeklinde konuştu.

Transfer konusuna tekrar giren Orman "Stoper bölgesine Brezilyalı bir oyuncu almak istiyoruz. Biz bu zamana kadar bir çok oyuncu ile görüştük hatta İstanbul'a getirdiğimiz ve basının bilmediği oyuncularda oldu" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ın en büyük kulüp olmasından korkuluyor.'"

Başkan Orman 'Başta Galatasaray, ilk maçları deplasmanda oynamamıza karşı. Beşiktaş, gerçekten Türkiye'nin en büyüğü ki korkuyorlar.Hakikaten Beşiktaş Türkiye'nin en büyük kulübü! Beşiktaş'ın en büyük kulüp olmasından korkuluyor."

"Ahmet Kavalcı görevden kendi isteği ile ayrıldı."

"Ben Beşiktaş'ta günü geliyor şantiye mühendisliği yapıyorum, pazarlama yapıyorum... Gece gündüz emek sarf ediyoruz."

"Bir işi yaptırmak istemiyorsanız bunu yayarsınız. O yüzden transfer haberlerinde çok isim vermeyelim.Bizim işimiz bunu basından saklamak, basının görevi de bulmak. O yüzden isim vermediğimizde bize sitem etmeyin.Stoperde daha çok Brezilyalı oyuncular üzerinde duruyoruz.Demba Ba'ya 'kronik sakat' demem sayesinde oyuncuyu çok cüzi miktarlarda aldık, büyük paralara sattık. Bu bir stratejiydi"

"Şahıslara 1-2 milyonluk borç konuşulmuyor artık. Ben gelmeden önce önemli miktarlardı ama şuan bütçemiz 500-600 milyon euro.Beşiktaş'ın şahıslara olan borcunu önümüzdeki Ağustos - Eylül ayında sona erdireceğiz. Demirören de dahil."

"Basketbolda zaten bir sponsorumuz var. Basketbolseverler hakkını helal etsin çok ilgilenemedik ama ilgimizi arttıracağız."

"2. ligde oynayan Bayrampaşa şirket haline gelecek ve biz bu kulübün %51'ine sahip olacağız. Böyle bir altyapı projemiz var.Genç oyuncularımızı Bayrampaşa'da oynatacağız. Bayrampaşa'yı kısa sürede PTT 1. Lig'e çıkarma hedefimiz var."

Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları ise "1 yıl içinde 100'den fazla oyuncu ile görüştük. Onay verilen oyuncular için uğraşıp sonuca gitmeye çalışıyoruz.Başkan bana 'Oyuncu gelmek istiyor mu? Hissediyor musun?' diye soruyor. Sonra çalışmaları devam ettiriyoruz.Oyuncuların aileleriyle bile görüşürüm. Konoplyanka'nın 7 sülalesini tanıyorum. Fındık, fıstık götürmüşlüğüm bile var."