NLP Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "İletişim ve Hipnoz" konulu bir seminer verdi.
Öğrencilerin yanı sıra okul öneticileri ve öğretim üyelerinin de ilgi gösterdiği Mehmet Akın Konferans Salonu’ndaki seminerde NLP Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek, hipnozun başta sağlık sektörü olmak üzere spor ve eğitim alanlarında sık sık başvurulan bir yöntem olduğuna dikkat çekti. Şenyürek, “Dünya Su Altı Dalış rekortmeni sporcumuz Yasemin Dalkılıç’ın hipnoz sayesinde bu başarıyı elde ettiğini bilmeyen yoktur. Milli Futbol Takımımızın Dünya üçüncüsü olduğu şampiyonada ülkemizin sayılı hipnoz uzmanlarından Turgay Biçer’in NLP ve hipnoz uygulamalarının çok faydalı olduğu ve başarıda en önemli etken olduğu söylenmektedir. Hipnoz sayesinde yakın zamana kadar birçok ameliyat başarıyla gerçekleştirilmiş, öğrencilerin derslerine yoğunlaşarak başarılı sonuçlar alması sağlanmıştır" dedi.
NLP Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek, hipnozun bilinçaltına direkt inmenin yöntemlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "1957 yılından beri Dünya Sağlık Örgütü resmi bir terapi yöntemi olarak kabul etmiş ve bütün dünyada uygulanan bir sistem. Sporda, eğitimde, terapide uygulanıyor hipnoz. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak rahatlatmak için etkili bir yöntem. Eğitimlerle hipnozu insanlara tanıtma, hipnozun kötü bir şey olmadığını, faydaları olduğunu, kullanıldığında güzel sonuçlar elde edilebileceğini, eğitimde olsun, terapide olsun insanlara faydası olduğunu gösterebilmek" diye konuştu.
Özellikle gençlerin bunu öğrenmeleri halinde ilerleyen yaşlarda çok faydalanabileceklerini ifade eden NLP Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek, şunları kaydetti:
"Türkiye’de birçok üniversitemizde yaptığımız çalışmayı burada da yaptık. Bir çok öğrencinin temel sorunu odaklanmaktır. Dikkatini toparlayamıyor. Dersin başına oturamıyor. Ders çalışmada sıkıntılar yaşıyor. Hipnoz ile bunları çok kısa sürede aşıyoruz. Terapi konusunda da çok hızlı sonuçlar veriyor. Bireysel danışmanlıklar yapıyoruz. Beraber çalıştığımız psikolog arkadaşlar var. Takıntıdan fobiye, uyum probleminden yaşantımızdaki herhangi bir soruna kadar hipnoz ile çok kısa sürede çözümler üretilebiliyor. Spor alanında da bireysel ya da grup sporlarında insanların hipnoz sayesinde çok büyük başarılara ulaşmaları mümkün. Bu anlamda konsantrasyon da sağlıyor. Enerji de sağlıyor zihnin kendi dinamiklerini kullanarak gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla yapamam edemem gibi zihnindeki engelleri, ön yargıları ortadan kaldırıyor. Hipnozla çalışma süresini artırabiliyorsunuz. Bunun gibi bir çok faktörle fark yaratılabiliyor."
NLP Hipnoz Uzmanı Bülent Şenyürek bazı öğrencileri sahneye alarak hipnoz uygularken, hipnozdan çıkan bir öğrencinin en yakın arkadaşlarını tanıyamaması, bir öğrencinin de sayı sayarken bazı rakamları bilememesi dikkat çekti