Beşiktaş Divan Kurulu'na başkan Fikret Orman, Yalçın Karadeniz ve Denetleme Kurulu başkanı Feyyaz Tuncel arasında karşılıklı atışmalar ve söz dalaşı güne damgasını vurdu.

Başkan Fikret Orman 85 dakikalık konuşmasında oldukça sert ifadeler kullandı ve konuşmasının sonunda ''Hakkınızı helal edin'' dedi.

''Stadın yapılmasından niye rahatsız oluyorsunuz''

Başkan Fikret Orman oldukça sinirli bir konuşma gerçekleştirdi ve stat yapmalarından rahatsız olan bir kesim olduğunu açıklayarak ''Stadın yapılmasından niye rahatsız oluyorsunuz'' diye konuştu.

Toplantının başında Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel kulübün toplam borçlarını açıkladıktan sonra yönetimi eleştiren bir konuşma yaptı ve ''Kulüpte iletişimsizlik ve sevgisizlik var'' ifadelerini kullandı.

Feyyaz Tuncel'in ardından söz alan başkan Fikret Orman ise sert ifadelerle Denetleme Kurulu raporlarına göre açıklanan borcun brüt olduğunu ve kulübü kendilerinin bu duruma getirdiği imasının yaratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Kulübü önceki yönetimden 585 milyondan fazla borçla devir aldıklarını ifade eden Orman eski yönetimden futbolculara ve davalılara ödenmek üzere yeni yönetime devredilen bir çok borcun olduğunu ve Denetleme Kurulu’nun bu rakamları kendi hanelerinde gösterdiğini açıkladı .Feyyaz Tuncel ile karşılıklı hesap yapan Orman borcun görünenden daha az olduğunu ve gerçek rakamın 837 milyon lira olduğunu söyledi.

Fikret Orman ve Yalçın Karadeniz arsında atışmalar

Konuşması esnasında Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile de karşılıklı atışan Orman Karadeniz'e 15-20 gün başkanlık yaptın ''kulübü deplasman götürecek para yok'' diye açıklamalar yaptın dedi. Bu esnada söze giren Karadeniz 'küçümseyerek konuşuyorsunuz' başkan diyerek Fikret Orman'ı uyardı.

''Divan Kurulu 'yönetime şunları söyledim' diye hava atma yeri değil.''

Divan Kurulu toplantılarının yönetimin hesap verme yeri olmadığını dile getiren Orman ''Divan Kurulu Beşiktaş'ın akil insanlarıyla istişare yapılma yeridir. Burası Genel Kurul ve hesap verme yeri değildir. Yönetim Kurulu, hesabı Genel Kurulu'na verir. Sizleri önemsediğim için bütün Divan Toplantılarına katıldım ve herkesin sorduğunu cevap vermeye çalıştım. Ama burası soru sorulup cevap verme yeri değildir. Burası canlı yayınlandığı için Beşiktaş Yönetim Kurulu'na şunu söyledim diyerek hava atma yeri de değildir. Divan Kurulu'na 3 sene de geldiğim kadar 15 senede bu kadar gelen başkan olmamıştır. Reza Zarrab'dan CEO'nun maaşına kadar her şeyi konuşacağız."

Fikret Orman'ın 1 saati aşan konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

''Demba Ba gökten mi indi neyle geldi''

''Bu stat neyle yapılıyor. Bu stadı yapmasak bu localar var mıydı? Bunun iznini ilk günden itibaren biz almışızdır. Bütün müracaatı dahil her şeyi biz yapmışızdır. Yıldırım Demirören ve yönetimi statla alakalı çalışmada bulunmuştur. Stadımızın burada yapılmasını o zaman ki Başbakanımız şimdi ki Cumhurbaşkanımızı ikna eden Yıldırım Demirören'dir. Ama yasal olarak bir plan ve belge yoktur. Bu stadı yapmasaydık bu borçlanma mümkün mü? Stada harcadığımız 185 Milyon TL bunun içerisinde. Benden evvel çivi çakılmamıştır. Hepsine para harcadık. Futbol takımının sahası yok, geliri yok, hiçbir şeyi yok. Transfer yapılıyor, şampiyonluğa oynanıyor. Demba Ba gökten mi indi, nereden geldi? Bütün her şey bu borçların içerisinde. 807 Milyon TL'den 214 Milyon TL'lik avansı düşerseniz 590 Milyon TL olacak. Bu stadı yapmasaydık yaklaşık 150 Milyon TL daha harcama yapmayacaktık ve 435 Milyon TL ile karşınıza gelirdim. Bir stat yapılması insanı üzer mi?"

''Reza Zarrab'a basında Fenerbahçeli dediler ben nerden bileyim bana Beşiktaşlıyım dedi.''

"Beşiktaş, çok büyük kulüp. Her yerden iş adamı, çaycı, şoför taraftarımız var. Beşiktaş'a taraftar olan insanların yalan makinesiyle yapamıyoruz. "Beşiktaşlıyım" diyor biz de inanıyoruz. 34 Milyon Dolar localardan gelir elde etmişiz. 146 locanın 145 tanesini satmışız. Rakiplerimiz statları bitmesine rağmen satamamış. Kimin nereden helal para kazandığını bilemem. Bu arkadaşımız Beşiktaşlı olduğunu, görüşmek ve loca almak istediğini söyledi. Bugün olsa yine görüşürüm. Daha önceden bir ticaretim ve merhabam yok tanımıyordum kendisini. Ben her mahkemeye verilen insanla selamı mı kesiyim? Beşiktaş Kulübü'ne başkan olduğumdan itibaren devletten bir tane iş almadım. Aldıysam onları bulanın olsun .Bana Beşiktaşlıyım dedi. Basında Fenerbahçeli dediler ben nerden bileyim bana Beşiktaşlıyım dedi. Beşiktaşlılar, beni gördüğünde gözünden ışık çıkıyor. Onu anlıyorum. Bunu çıkarıp "Zarrab'ın gözünden anladılar" dediler"

''Allah'ınız kitabınız var mı sizin''

''Haciz olayında bizim hatamız saflığımız. Bunlar Beşiktaşlı kelli felli adamlar. Böyle bir şeyi tahmin etmiyordum. Delikanlı namuslu arkadaşlar şimdi "anlaşma bozuldu" diyor. Allah'ın kitabın varsa bu milletin parası. Allah'ınız kitabınız var mı sizin? Ortaklar, yan yana gelene kadar "haklısınız" diyor. Avukat, "bunu istemek ahlaksızlıktır" diyor. Yapacakları tek şey buydu. Biz de mahkemeye taşıdık. Haciz ilk defa olan bir şey değil. Siz hiç bütün basın haberdar edilerek kamyonlarla hacize gelen gördünüz mü? Beni baskı altına almaya çalıştılar ve 5 Milyon Dolarlık senede imza attırmaya çalıştılar. Ben de ödemeyeceğim parayı. İşimiz milletin hakkını korumak değil mi? Parayı ödesek mahkeme kararı verdiğinde geri alma imkanı yok. Her riski göze alarak buraya geldik. Elinizden geleni ardınıza koymadınız. Biz de kimsenin hakkını yiyecek bir şey yapmayız. Haklı olsalar Beşiktaş Kulübü hakkını verir. Ama biz de hakkımızı yedirmeyiz. ''

''Stadı Eylül sonunda bitirmek için çabalıyoruz''

Stadı bitirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Orman "1 Temmuz itibariyle çatı kalkmış olacak. İnce inşaatımız tüm sürhatle gidiyor. Daha sonra çime geçilecek. Eylül 15 ya da Eylül sonunda stadımıza dönmek istiyoruz. Bunun için gayret içerisindeyiz" dedi.

Fikret Orman uzun süren konuşmasını ''Hakkınızı helal edin'' diyerek tamamladı.