Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta bölgede soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı uyarısında bulundu.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgenin yağışlı ve çok soğuk havanın etkisine gireceği belirtildi. Bölgenin genelinde bu hafta etkili olan yağışların yağmur ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenildiği belirtilen açıklamada, yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiği bildirildi.
Açıklamada, Pazartesi ve Salı günleri rüzgarın bölgenin genelinde güneydoğudan kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve buna karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği bildirilirken, "Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren bölgemiz genelinde hissedilir derecede 7 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği ve yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kesilmesiyle oldukça soğuk gece ayazlarının etkili olacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının gerçekleşeceği tahmin edilmektedir" denildi.
Vatandaşların, sel, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, ağaç veya direklerin devrilmesine karşı dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.