Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “Süt, pek çok besin öğesi bakımından çok iyi bir kaynaktır” dedi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, sütün insan sağlığı açısından öneminin vurgulanması, toplumun bu bağlamda bilinçlendirilmesi ve tüketimin artırılması amacıyla her yıl 21 Mayıs günü "Dünya Süt Günü" olarak kutlandığını, gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kamuoyunun konunun önemine olan ilgisi artırılmaya çalışıldığını kaydetti.
Sütün insan sağlığı açısın önemli bir mineral kaynağı olduğunu vurgulayan Bircan, “Bir toplumun gücü ve sağlığı o toplumu oluşturan bireylerin gücü ve sağlığıyla doğrudan ilişkilidir. Ülkemizde çocuk ve genç nüfusun fazlalığını göz önüne aldığımızda bu bireylerin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri toplumumuzun gelecekteki gücü ve sağlığını belirleyecektir. Özellikle vücudumuzun temel yapısının oluştuğu okul öncesi dönem ve hızlı büyümenin yaşandığı okul döneminde süt ve süt ürünleri tüketimi büyük önem arz etmektedir” dedi.
“SÜT, PEK ÇOK BESİN ÖĞESİ BAKIMINDAN ÇOK İYİ BİR KAYNAKTIR”
İnsanların hayatın her döneminde süt tüketmesinin sağlıklı bir yaşamı da beraberinde getireceğini dikkat çeken Bircan, “Süt, pek çok besin öğesi bakımından çok iyi bir kaynaktır. Özellikle çocuklarda büyümeye, İçerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerin ve dişlerin oluşumuna, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesine, ileri yaşlarda ise kemik erimesine karşı etkileri göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Ülkemizde süt tüketiminin artırılması amacıyla biz yetişkinlerin de, üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz ve süt tüketerek çocuklarımıza örnek olmamız gerektiğine inanıyor, Dünya Süt Günü’nüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.