Bölgesel zayıflamada son günlerin en etkin yöntemlerinden olan lazer ailesinin yeni üyesi ‘Lazer Lipoliz Yöntemi’ oldukça etkili sonuçlar veriyor.
Geleneksel Liposuction yöntemine kıyasla pek çok artıya sahip olan Lazer Lipoliz Tekniği, bugüne kadar yağ aldırma başlığı altında yapılan tüm uygulamaları geride bırakıyor. Aynı zamanda sıkılaşmayı da sağlayan Lazer Lipoliz Tekniği, bölgesel yağlanmalardan kurtulmak isteyenler için alternatif bir yöntem olarak da öne çıkıyor.
Estetik ve güzelliğin büyük ivme kazandığı modern dünyada, aynı oranda kilo sorunu ve bölgesel yağlanma problemlerinde de artış gözlemlendiğini vurgulayan Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis, “Sürekli yapılan diyetler, spor salonlarına ayrılan vakitler ve harcanan paralar, çoğu zaman kilo almamak için açılan bu savaşta daha iyi sonuçlar alabilmek için yapılıyor. İnsanlar tüm bunlara ek olarak pratik Lazer Lipoliz Yöntemi gibi teknolojilere de yöneliyor” dedi.
LAZER LİPOLİZİN AVANTAJLARI
Op. Dr. Mehmet Reis, Lazer Lipoliz Yöntemi’ni şöyle anlattı: “Lazer Lipoliz işleminde, bedenden yağlı bölgenin çıkarılması için küçük boyutlu bir kanül kullanır. Bu yöntemle hastalarda morarma ve geleneksel Liposuction’da olduğu gibi şişme olasılıkları ortadan kaldırılır. Kanülün deri altına sokulması çok ince kesiler vasıtasıyla yapılır ve bu alanlarda işlem sonrası hızlı iyileşme gözlemlendiği gibi, enfeksiyon riski de azalır. Lazer Lipoliz işleminin bir diğer avantajı da hastanın tüm işlem boyunca uyanık durumda bulunmasıdır. Genellikle, hastanın ağrı ve anksiyete durumlarının azaltılması için Lazer Lipoliz öncesinde çeşitli ilaçlar verilir. Cilde sürülen anestezik kremler, yağın çıkarılması için yapılan kesi alanlarına sürülür. Deri altına sokulan kanül, lazerle eriyen yağ tabakasının dışarı atılmasına, temel yağ dokusunun ısınmasına, cilt altında çapraz bir işlem yaparak diğer dokularda tahriş oluşturmamayı sağlar. Kanül çıkarıldıktan sonra incecik bir yara bandı ile kesi alanı kapatılır ve işlem sonrası hasta hemen evine gidebilir.”
KOLAJEN ÜRETİMİNİ ARTTIRIYOR
Lazer Lipoliz Yöntemi’nin aynı zamanda cildi yeni kolajen üretimine teşvik ederek dermal katmanlar arasında belirgin bir sıkılaşmanın oluşmasını sağladığını vurgulayan Reis, “Lazer Lipoliz yaptıranlar altı aya kadar ciltlerinin sıkılaşma sürecinin devam ettiğini gözlemleyeceklerdir. Lazer Lipoliz’in bu etkisi ciltte gevşeklik yaşayan pek çok hastada oldukça memnuniyet verici sonuçların alınmasına yol açıyor. Lazer Lipoliz’in bir başka avantajı ise yağın çıkarılması için daha küçük kesilerle, daha farklı alanlarda uygulama yapılabilme şansını doğuruyor olmasıdır. Bu yöntem, diz ve ayak bilekleri civarındaki yağlı alanlarda, çene altındaki gıdık yağlanmasında, kollar, bel ve bacaklar veya karın bölgesinde uygulanabilir” dedi.