Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayına tepki amacıyla Muğla’nın Marmaris İlçesinde düzenlenen protestoya şehir içi dolmuş şoförleri de katıldı.
Marmaris’te ,Mersin’in Tarsus ilçesinde dolmuş şoförü tarafından öldürülüp cesedi yakılan ve cesedi dere kenarına atılan üniversite öğrencisi Özgecan Arslan cinayetine tepki göstermek için sivil toplum örgütleri tarafından protesto gösterisi düzenlendi.Atatürk Meydanı’nda toplanan 1000 kişilik grup sloganlar atıp, özgecan cinayetini kınayan dövizler taşıdı. Tiyatrocu Gençler tarafından sahnelenen oyun ilgiyle izlendi. Aralarında erkeklerin de bulunduğu bazı katılımcılar, gösteri sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Protesto gösterisine şehir içi sefer yapan çok sayıda dolmuş şoförü de araçlarıyla korna çalarak geldi. Dolmuşların caddeden geçişini bazı kadınlar alkışla karşıladı. Araçlarına siyah kurdele takan şoförler, cinayeti işleyenlere meslektaşları olarak kabul etmediklerini söyledi. Olayı nefretle kınadıklarını belirten şoförler, böyle insanların camialarında yerinin olmadığını ifade etti.
Meydanda düzenlenen gösteri konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.