Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ’Şah Fırat’ operasyonuyla Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Eşme köyündeki 7. Hudut Bölük Komutanlığı’na getirilen Süleyman Şah’ın naaşı bölük içerisinde özel olarak muhafaza edilirken, türbenin yapılacağı Suriye sınırında ise çalışmalar son hızıyla devam ediyor.
Türkiye Eşmesi ile Suriye Eşmesi arasında, sınırın hemen diğer tarafında inşa edilen türbe, yaklaşık 10 dönümlük alanı kapsıyor. Türbenin yapıldığı yerde askerler çalışmalarına aralıksız devam ederken, bölgenin güvenliğini sağlamak için yaklaşık 70 askerin 10 zırhlı araç ile nöbet tuttuğu belirtildi. Etrafına tel örgüler çekilen alana 2 tane büyük ve onlarca küçük Türk bayrağı dikildi. Türbenin yapıldığı yerin hemen karşısında ise YPG’lilerin mevzileri bulunuyor. Mevziler arasında birkaç yüz metre mesafe olduğu öğrenildi.
Öte yandan, iş makineleri de arazi içerisinde kazı çalışmaları yapıyor. Askerler ise naaşın geçici olarak defnedileceği türbeyi inşa etmek için yoğun şekilde çalışıyor. Türbe bölgeye hakim bir alanda inşa edilirken, türbenin hem Türkiye hem de Suriye tarafından rahatlıkla görülebileceği belirtildi.