Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizin zenginleşmesi girişimci sayımızın artmasına bağlı” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ev sahipliğinde Bursa’ya gelen Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘Orhangazi’de Ekonominin Yıldızları ve Orhangazi TSO’ya Emeği Geçenler Ödül Töreni’ne katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk’un da katıldığı törende konuşan Hisarcıklıoğlu, bir yerde birlik ve beraberlik varsa orada rahmet ve bereketin olduğunu ifade etti. Orhangazi’nin bu konuda örnek bir yapıda olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Gebze-İzmir Otoyolu’nun Orhangazi’ye inanılmaz bir fırsat sunduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, söz konusu otoyolun adının ‘Orhangazi Otoyolu’ olarak değiştirilmesini önerdi.
Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin zenginleşmesinin girişimci sayısına bağlı olduğunu belirterek, “Her yıl istihdama ortalama 1 milyon nüfus katılıyor. Bu oran birkaç yıl sonra 1 milyon 200 bin kişiye çıkacak. Bu nedenle girişimci sayımızı artırmalıyız” diye konuştu.
Türkiye’deki şirketlerin yüzde 93’ünü erkek, yüzde 7’sini ise kadın girişimcilerin kurduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “81 ildeki kadın girişimcilerimizle bu oranı yüzde 5’ten ancak yüzde 7’ye çıkarabildik. Buradaki girişimcilerden ricam kız çocuklarımızı girişimci olmaya yönlendirmeleridir. Çünkü 1 kişiye iş ve aş veriyorsanız ne mutlu size” açıklamasını yaptı.
Türkiye’nin geleceğinden umutlu olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “30 sene önce burada hiçbir şey yoktu. Azıcık aşım, ağrısız başım derdik. Kaliteye, fiyata bakmazdık. Yürüyen çamaşır makinesi, Anadol marka otomobil vardı. Rahmetli Turgut Özal, özel sektörün önünü açtı. Petrolümüz ve doğalgazımız yoktu ama müthiş bir girişimci ruhumuz vardı. 30 yılda İtalya ile Çin arasındaki en büyük sanayi ülkesi haline geldik. Girişimciler Türkiye’nin 2023 hedefleri yolunda dünyadaki rakipleriyle aynı şartlarda yarışmak isteniyor" şeklinde konuştu.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu da törende yaptığı konuşmada odanın gerçekleştirdiği projelere ilişkin bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ile Burkay, Bursa milletvekilleriyle birlikte ilçe ve kent ekonomisine sağlayan firmalarla odaya emek veren isimlere ödüllerini takdim etti. Hisarcıklıoğlu ve Burkay, ayrıca Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın 30’uncu kuruluş yılı pastasını protokol üyeleriyle birlikte kesti.