CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Taşköprü sarımsağına yönelik yürüttüğü çalışmalar sonucunda Almanya’dan sipariş almaya başladıklarını söyledi.
Ankara’da düzenlenen bir etkinliğe katılan CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Taşköprü sarımsağının tanıtımı noktasında stant açtı. Stantta dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının tanıtımını yapan Mehmet Yıldırım, standı ziyaret eden yabancı ülkelerin vatandaşlarına Taşköprü sarımsağını tanıttı. Yıldırım, bu tanıtımlar kapsamda Almanya’dan sipariş aldıklarını söyledi.
Standı ziyaret edenlere Taşköprü sarımsağının faydalarını anlatan CHP 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, sarımsağın özelliklerine değinerek, soğuk kış aylarının en doğal antibiyotiğinin Taşköprü sarımsağı olduğunu kaydetti.
“TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI’NI DÜNYA TANIYACAK”
‘Taşköprü Sarımsağı’nın tadını, dünya daha yakından tanıyacak’ sloganı ile kurduğu tesiste üretime başladıklarını vurgulayan Yıldırım, standa gösterilen ilginin Taşköprü sarımsağı ve geçimini sarımsak üreterek sağlayan Taşköprülüler için umut vaat ettiğini belirtti.
DESTİCİ VE BAL’DAN TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI’NA TAM NOT
Mehmet Yıldırım, etkinlik kapsamında standı gezen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal’a Taşköprü sarımsağı hediye etti.
Yıldırım’dan bir süre Taşköprü sarımsağı hakkında bilgiler alan Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, parlamentoda görev yaptığı dönem içerisinde Mehmet Yıldırım’ın Kastamonu ve Kastamonu’nun ürünlerini her fırsatta dile getirdiğini belirterek, Mehmet Yıldırım’ın yapmış olduğu çalışmaları taktirle karşıladıklarını söyledi.
Yıldırım’ın Kastamonu ürünlerini meclis kürsüsüne çıkarmasının diğer milletvekillerine emsal teşkil ettiğini vurgulayan İdris Bal, “CHP 22. Dönem Milletvekili Mehmet Yıldırım’ın parlamentoda görev yaptığı süre zarfında meclis kürsüsünden temsil ettiği Kastamonu’nun hakkını, hukukunu, ürününü savunması çok önemli bir olaydır. Kendisiyle aynı dönemde bulunmadım ama yapmış olduğu konuşmaları takip ettim. Bir ilin gerçek savunuculuğunu o ili temsil eden gerçek milletvekilleri yapabilir. Mehmet Yıldırım’ın çalışmaları biz sonraki dönem milletvekillerine de ilham kaynağı olmuştur. Kendisini tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, Taşköprü sarımsağının tadının, kokusunun ve aromasının diğer sarımsaklara göre farklı olduğunu ifade ederek, Türk çiftçisinin ve Türk üreticisinin, Çin mallarına karşı daha fazla korunması ve gereken en azami desteğin verilmesini gerektiğini kaydetti.
“TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI ANKARA’DAN SONRA ALMANYA’YA UZANDI”
Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının değerini arttırmak ve Kastamonu ekonomisine katkı sağlamak amacıyla sarımsak işleme tesisi kurduğunu anlatan Mehmet Yıldırım, tesisi ekonomik kazanç elde etmek için kurmadığını, sarımsak üreticine daha fazla destek olmak için tesisin temellerini attığını ifade etti.
Parlamentoda görev yaptığı dönem içerisinde verdiği sarımsak mücadelesinin geldiği noktayı şimdi daha iyi gördüğünü aktaran Yıldırım, “Bir dönemler Taşköprü Sarımsağı’nı dünya pazarına nasıl ulaştırırız hayalini kurarken şimdi geldiğimiz nokta beni çok fazlasıyla mutlu etti. Kastamonu Günleri’ne gelen insanların ‘Taşköprü Sarımsağı’nın yerini başka sarımsak tutmuyor’ söylemleri benim mecliste verdiğim mücadelenin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Her şeyin taklitlerinin yapıldığı dünyada aslını koruyan, içerisinde kimyasal karışmamış, tamamen doğal koşullarda üretiminin yapılarak sunulduğu Taşköprü Sarımsağı artık dünya pazarlarına sunulmaya hazır hale geldi. Tesisin faaliyete geçmesiyle beraber işlenen, şişelenen sarımsaklar hem Türkiye’nin hem de dünyanın çeşitli ülkelerine gönderilecek. Kastamonu tanıtım günlerinde gösterilen ilgi de bunu gösteriyor. Taşköprü Sarımsağı Ankara’dan sonra Almanya’ya kadar uzandı. Kastamonu Tanıtım Günleri’ne katılmak için Almanya’dan gelen vatandaşlarımız önemli derecede sipariş verdi. Artık sınırları aşıyoruz. Başlangıcı Almanya ile yaptık. İnşallah gerisi gelecek ve tüm dünya ülkelerine ulaşacak. Buna inanıyorum” diye konuştu.
“HEM ÜRETİCİLERİMİZ KAZANDI, HEM TAŞKÖPRÜ KAZANDI”
Taşköprü sarımsağının gereken değeri alıp korunmasını isteyen Mehmet Yıldırım, şöyle konuştu: “İlk başlarda da söylediğim gibi benim amacım bu işten çok para kazanmak değil. Benim milletvekili olduğum dönemde de gayem Kastamonu Taşköprü Sarımsağını dünyaya duyurmak, Çin Sarımsağının Kastamonu’da oluşturduğu etkileri ortadan kaldırmaktı. Bu hayalime ulaştım diye düşünüyorum ancak daha fazla ulaşmak için daha fazla gayret göstereceğim. Bir Kastamonu aşığı olarak her zaman memleketim için neler yapabilirimin peşindeyim. Hem üreticilerimiz kazansın, hem Taşköprü kazansın hem de Alatarla kazansın. Bu tesis sayesinde hem kadınlarımıza bir istihdam alanı oluştu hem de sosyal güvence kazandı. Kadınlarımız bu sayede ev ekonomilerine katkı sağlamış oldu”