Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sivrisinek mücadelesini sahada etkin şekilde sürdürürken, bir yandan da düzenlediği seminerlerle vatandaşı mücadele konusunda bilgilendiriyor.
Mücadelenin sadece Belediye tarafından ilaçlama ile yapılamayacağı belirtilirken; vatandaşlar da sineklerin en fazla üreme noktaları olan su birikintileri yaratmamaları gerektiği konusunda uyarılıyor.
Bilinçlendirme ve eğitim seminerlerinden biri daha Bağarası Mahallesi’nde yapıldı. Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “sivrisineklerin biyolojileri ve mücadele yöntemleri” konulu seminerde İstanbul Envirotek firmasından Ziraat Mühendisi Ayşegül Batman ve Biyolog Yudum Yaşar Turunçoğlu konuşmacılar olarak yer aldı. Seminerde Belediye İlaçlama Şefi Veteriner Hekim Zeki Yeşil Bağarasında belediyenin yaptığı larva mücadelesini fotoğraflarla anlattı. Mücadelenin tek taraflı olamayacağı, vatandaşın evinde bahçesinde kuyu, foseptik, su birikintisi varsa belediyeye bildirmesi ve ilaçlattırması gerektiği vurgulandı. Seminerden sonra vatandaşlarla saha incelemesi yapan belediye ilaçlama ekibi vatandaşlardan takdir topladı.